eur:
401.2
usd:
366.62
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Kétmilliárd a tét a Loki számára a BL-ben

Karnyújtásnyira van a Bajnokok Ligája főtáblájától és az ezzel járó közel kétmilliárd forinttól a Debrecen labdarúgó-csapata. A hajdúsági együttes kedden este egygólos előnyből fogadja a Levszki Szófiát a Puskás Stadionban, és ha továbbjut, a Ferencváros 1995-ös bravúrja után ismét magyar alakulat szerepel a sztárcsapatok között.

A Puskás Ferenc Stadion az álmok kapuja a Debrecen labdarúgói számára, a hajdúsági együttes kedd este itt fogadja a Levszki Szófiát a Bajnokok Ligája selejtező rájátszásának visszavágóján. Tizennégy évvel a Ferencváros sikere után ismét reális esély van arra, hogy egy magyar csapat ott legyen a csoportkörben: a Szófiában aratott 2-1-es győzelem után kedvező helyzetben vannak a debreceniek, mivel a bolgároknak legalább két gólt kell szerezniük, hogy megfordítsák a párharcot.

A tét nem csekély: a főtáblára jutás 7,1 millió eurót, vagyis 1,9 milliárd forintot ér, ekkora összeget magyar csapat még nem keresett nemzetközi szerepléssel. A csoportkörben minden győzelemért 800 ezer, a döntetlenért pedig 400 ezer euró jár, valamint a televíziós, reklám- és jegybevételből is jelentős összegre számíthat a hajdúsági egyesület.

A Lokinál az előny birtokában is óvatosan nyilatkoznak, több játékos és vezető is arra figyelmeztetett, hogy a párharc még nem dőlt el. Varga József, a DVSC 21 éves középpályása például azt mondta, nem szabad semmit sem elkiabálni, a neheze csak most kezdődik. "A bolgárok várhatóan támadólag játszanak, hogy ledolgozzák a hátrányukat, így viszont nagyobb terület jut nekünk, tudunk kontrázni. Az eddigi meccseken bizonyítottuk, hogy van tartása a csapatnak, kint sem estünk össze, amikor egyenlített a Szófia. Feldob, hogy sokan lesznek, soha nem játszottam még ennyi ember előtt, de már nagyon várom. Remélem, tényleg telt ház előtt futballozhatunk. Életem legjelentősebb mérkőzése vár rám, amely hatással lehet egész pályafutásomra" - közölte a saját nevelésű játékos.

Herczeg András klubmenedzser nem a legjobb összeállításban küldheti pályára csapatát kedd este, ugyanis a Szófiában megsérült Máté Péterre, továbbá Bernáth Csabára sem számíthat, míg Kiss Zoltán csapatkapitány két sárga lapja miatt nem játszhat. Leandro és Rudolf Gergely mostanáig csak könnyített munkát végzett, ám vélhetően mindketten vállalják majd a játékot.


A klub sportigazgatója, Bartha Csaba abban bízik, hogy a Puskás Ferenc Stadionban is olyan hangulat lesz, mintha Debrecenben játszanának. Ehhez az kell, hogy minden ember, aki kilátogat a mérkőzésre, hozzon magával Loki-sálat, más csapat szurkolói pedig magyar zászlót, és buzdítsák a csapatot az első perctől kezdve.

A hangulatra vélhetően nem lesz majd panasz, közel telt ház várható, ugyanis vasárnapig már több mint 20 ezer jegy elkelt. A debreceni szurkolók különvonattal is utazhatnak Budapestre, a szerelvény 16:27-kor indul a hajdúsági megyeszékhelyről, és Hajdúszoboszlón, Püspökladányban és Szolnokon áll meg. A visszaindulás a találkozót követően lesz. A vonatjegy 1500 forintba kerül.

A 20:45-kor kezdődő találkozón az ismert játékvezető, a dán Claus Bo Larsen fújja majd a sípot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 11. 20:09
2024. október 11. 18:45
×
×
×
×