eur:
389.28
usd:
361.63
bux:
67932.93
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Németh Balázs két pontot szerzett Brnóban

Németh Balázs a két pontot érő 14. helyen ért célba a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Cseh Nagydíján, a 250 kcm-es kategória versenyében.

A Balatonring csapatnál szereplő, 21 éves Németh pályafutása első vb-pontjait szerezte meg. A másik magyar, Tóth Imre a 17. lett.

A viadalt az időmérőn is legjobb olasz Marco Simoncelli nyerte meg nagy csatában megelőzve honfitársát, a Team Toth csapatot erősítő Mattia Pasinit. Harmadikként a spanyol Alvaro Bautista haladt át a célvonalon.

A 125 kcm-eseknél a spanyol Nicolas Terol győzött, a pontversenyben vezető honfitársa, Julian Simón, illetve az olasz Andrea Iannone előtt.

"A csapatom türelmes volt velem szemben, így elsősorban én magam vártam a pontszerzést" - mondta Németh Balázs az InfoRádióban. A fiatal versenyző kiemelte, jobban sikerült a rajtja, mint korábban, most volt alkalma gyakorolni. Tréfásan megjegyezte, Jorge Martínez csapatfőnök a gratuláció után azt mondta neki, "ennél rosszabb eredményt már nem érhetsz el".

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×