eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Massa újra versenyezhet majd

Felipe Massa újra versenyezhet majd - mondta Dino Altmann, a Hungaroringen súlyos balesetet szenvedett brazil Formula-1-es pilóta orvosa.

"Nincs kétségem afelől, hogy Felipe újra versenyezni fog. Biztos vagyok benne, hogy így lesz" - közölte az orvos a La Gazzetta dello Sport című olasz sportlapnak adott interjúban. Dino Altmann beszámolt arról is, hogy a Ferrari brazil pilótájának sérülése nem olyan súlyos, ahogy elsőre hinni lehetett, és állapota gyorsan, a várakozásokat felülmúlva javul.

Az orvos kiemelte: nem sérült Felipe Massa látása, a brazil pilóta tudja, mi van jobbra vagy balra, ahogy a távolságot és a mélységet is felismeri.

"Már kinyitotta a szemét, igaz óvatosan, mert be volt dagadva, de azt mondta, lát, és a látása sem gyengült" - mondta Dino Altmann. A Ferrari-pilóta kedden már három nyelven, portugálul, angolul és olaszul is tudott kérdésekre válaszolni, ami az orvos szerint azt mutatja, hogy az agy kognitív területe nem sérült.

Stefano Domenicali. a Ferrari csapatfőnöke megerősítette, hogy az istálló visszavárja Massát, és amint a brazil pilóta megfelelő állapotba kerül, ismét autóba ülhet.

Ecclestone óvatos

Bernie Ecclestone, a Formula-1 jogait birtokló üzletember nem hiszi, hogy Felipe Massa már az idén visszatér a sorozatba. Hozzátette: afelé is kétségei vannak, hogy Michael Schumacherrel pótolja a brazil pilótát a Ferrari.

Massát szombaton az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították a Honvéd Kórház intenzív osztályára, ahol megoperálták.

A pilóta már tudja a végtagjait mozgatni, hétfőn levették a lélegeztetőgépről, és rendszeresen kommunikál a családtagjaival.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×