INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A négy közé jutás a női pólóválogatott célja

InfoRádió / MTI
Petrovics Mátyás, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 13 fős csapatát, amely pénteken utazik el Rómába, a vizes sportok világbajnokságára.

Az együttesben a tapasztalt játékosok mellett helyet kapott több, reményteljes fiatal is, és a cél ugyanaz, mint a korábbi világversenyek alkalmával is volt: bejutni a legjobb négy közé.

Ha a gárda az élen végez A betűjelű négyes csoportjában, közvetlenül a negyeddöntőbe jut. Ha második (vagy netán harmadik) lesz a selejtezőkörben, akkor a B csoport harmadikjával (vagy másodikjával) vív meg a legjobb nyolc közé kerülésért. A negyeddöntőben már párokban, egyenes kiesés rendszerben folytatódik a világbajnoki csatározás.

A magyar együttes vasárnap Kína legjobbjai ellen kezd (9:30 ó), majd kedden a házigazda Olaszország válogatottja következik (21 ó), s csütörtökön jön az üzbégekkel vívandó összecsapás (17 ó).

A keret: Gyöngyössy Anikó (ASI), Horváth Patrícia (Honvéd) - kapusok, Brávik Fruzsina (Dunaújváros), Drávucz Rita (Florentia), Keszthelyi Rita (Honvéd), Kisteleki Dóra (Honvéd), Pelle Anikó (Ortigia), Poszkoli Rita (Dunaújváros), Szűcs Gabriella (Dunaújváros), Takács Orsolya (Honvéd), Tomaskovics Eszter (Olympiakosz), Tóth Ildikó (Iraklisz), Valkay Ágnes (Olympiakosz)

A címlapról ajánljuk