eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kaká maradt volna a Milanban, de a válság Madridba hajtotta

A Milanban kívánt volna maradni Kaká, de belátta, hogy azzal segít a klubon, ha a Real Madridhoz igazol - ezt maga a brazil aranylabdás futballista közölte klubváltása utáni első nyilatkozatában. A 27 éves támadóért 67,2 millió eurót fizetett a spanyol egyesület, amely évente 9 millió eurós fizetést biztosít Kakának. A brazil sztár hangsúlyozta: reméli, megtörik a Barcelona uralmát.

Egy találgatással teli hét zárult le hétfőn éjszaka fél 1-kor, amikor a Milan és a Real Madrid hivatalos közleményben jelentette be: Kaká a spanyol fővárosba igazol.

A 27 éves brazil sztárért összesen 67,2 millió eurót fizet a Real Madrid az AS című sportlap szerint, ebből az összegből 2,7 millió Kaká nevelőcsapatát, a Sao Paulót gazdagítja. Más források, így a spanyol Marca és az olasz La Gazzetta dello Sport 65 millió euróról ír.

Akármelyik összeg is az igaz, Kaká a világ második legdrágább labdarúgója lett a világon, ugyanis ennél magasabb összeget, 76 millió eurót csak Zinedine Zidane-ért fizettek ki - a vevő akkor is a Real volt, akárcsak a harmadik legdrágább futballista (Luis Figo) esetében.

Raúlnál is többet keres

Kaká 2015-ig írt alá, és évente 9 millió eurót fog keresni a Realban, ezzel az együttes legjobban fizetett futballistájává válik, alaposan megelőzve az évente 6,84 milliót kereső Raúlt - igaz, ennek oka a kedvezőbb adózási feltételekben is keresendő.

Szintén jól jár a brazil sztár apja, Bosco Leite, aki az üzlet létrejöttének elősegítéséért 4,5 milliót kap. A megállapodásban szerepel az is, hogy a labdarúgó médiajogai 50 felerészben a Realt illetik. Kakát hivatalosan június 30-án mutathatják be Madridban.

A Paraguay elleni világbajnoki selejtezőre és a hétvégén rajtoló Konföderációs Kupára készülő Kaká a brazil válogatott edzőtáborában állt először az újságírók elé már Real-játékosként, és elárulta, mi volt a klubváltás oka.

Maradt volna a Milanban

"A Milanban szerettem volna maradni, de a gazdasági válság sok klubot érint, így a Milant is. Beszéltem a vezetőkkel, és arra jutottunk, mindenki számára az a legjobb, ha eladnak engem" - magyarázta a döntést a 27 éves támadó. Hozzátette: mindig hálás lesz a Milannak és Silvio Berlusconi klubelnöknek, aki sok szép emléket biztosított számára, és nagyon boldog volt az elmúlt hat évben.

Kaká elismerte, az üzlet már régen lezárult, de várt, hogy a sajtó elé álljon, amíg a két klub hivatalosan is bejelenti a klubváltást. Szólt arról is, David Beckham is hasznos tanácsokkal látta el.

"Csodálatosa kihívás a Real Madridban játszani. 27 éves vagyok, és már mindent elértem játékosként. A világ egyik legjobbjaként csatlakozom a csapathoz, és új motivációt jelent, hogy ezzel az együttessel még nem nyertem semmit. Remélem, együtt sok trófeát fogunk szerezni. Florentino Pérez elnök folytatja egy olyan együttes kialakítását, amellyel Spanyolország és Európa bajnokai lehetünk megint. Izgatott vagyok, hogy olyan kiváló játékosokkal szerepelhetek együtt, mint Raúl és Iker Casillas, én is kulcsszerepet akarok abban játszani, hogy a klub ismét történelmet írjon" - mondta Kaká, aki már azzal belopta magát a szurkolók szívébe, hogy kijelentette: bízik benne, megtörik a Barcelona uralmát.

A brazil sztár azt még nem döntötte el, hányas mezben szerepel majd új csapatában, marad a 22-esnél vagy elfogadja a korábban Zinedine Zidane által viselt 5-öst. "Nagy felelősség az 5-ös mezt viselni. Zidane kiváló játékos volt, és nem szívesen játszanék ugyanazzal a számmal, mint ő. De várjunk még ezzel!"

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×