eur:
387.58
usd:
357.6
bux:
68113.83
2024. május 17. péntek Paszkál

A Real Madrid menetel, de a művészszínháznak vége

Az ősszel még bukdácsoló Real Madrid menetelése jelentette a legnagyobb meglepetést az elmúlt két hónapban - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hegyi Iván. A Népszabadság főmunkatársa Dénes Tamáshoz, az InfoRádió sportrovatvezetőjéhez hasonlóan a spanyol bajnoki címvédő játékától már nincs elragadtatva.

A Real Madrid győzelmi sorozata jelentette a legnagyobb meglepetést az elmúlt hónapokban a futballvilágban - mondta Hegyi Iván az InfoRádió Aréna című műsorában. A fővárosi csapat Bernd Schuster vezetőedző menesztése óta 10 bajnokijából 9-et megnyert, így 7 pontra megközelítette riválisát, a Barcelonát a tabellán.

A Népszabadság főmunkatársa szerint a királyi együttes jelenlegi csapatát nem tartják majd számon a klubtörténtet legjobbjai között, de nem mindig ezek diadalmaskodnak a korábbi példák szerint.

Dénes Tamás, az InfoRádió sportrovatvezetője arról beszélt, hogy a jelenlegi Real Madridnak jobbak az eredményei, mint arra a csapat képességei alapján számítani lehetne. Az együttes erénye az új tréner, Juande Ramos alatt az, hogy szilárdan védekezik, és sokat jelent, hogy Arjen Robben formája feljavult.

A virtuozitás elveszett, a művészszínház, a korábbi galaktikus csapat ugyanakkor megszűnt, és hogy ez visszatérjen, kevés egy világklasszis igazolni - vélekedett Hegyi Iván. A futballszakíró szerint már nem számít akkora kitüntetésnek, ha egy futballistát a Real Madrid hívja.

A Liverpool elleni BL-nyolcaddöntős párharc során Hegyi Iván az angol együttes továbbjutására számít, mivel Steven Gerrardék lélektanilag erősebbek, míg Dénes Tamás nem lát olyan játékost a madridiak keretében, aki egymaga képes lenne a csatát eldönteni. Az InfoRádió rovatvezetője szerint nem lesz sok gól, ez pedig a Liverpoolnak jelenthet előnyt, mint ahogy az is, hogy a visszavágót hazai pályán, a félelmetes atmoszférájú Anfield Roadon rendezik.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×