eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mocsai: "Megpróbáljuk oldani ezt a hihetetlen nagy szomorúságot"

Lehet olyan játékos, aki fél év alatt túlteszi magát a vasárnapi tragédián, de lehet olyan is, aki egész életében lelkében hordja majd a támadás és Marian Cozma elvesztésének lelki hatásait - mondta az InfoRádiónak a veszprémi kézilabdaklub vezetőedzője, aki szerdán meglátogatta a kórházban fekvő szerb Zsarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet. Mocsai Lajos arról is beszélt, hogy a fejsérüléseket szenvedő szerb légiós pár hét múlva elkezdheti az edzéseket, míg a támadás miatt az egyik veséjét elveszítő horvát kapus felépülése akár fél évet is igénybe vehet.

Zsarko Sesum arccsontját megerősítették az orvosok, ő néhány nap múlva elhagyhatja a kórházat, öt-hat hét múlva pedig pályára is léphet, és a körülményekhez képest jól van Ivan Pesic is, akinek ki kellett operálni az egyik veséjét - mondta az InfoRádiónak a Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Mocsai Lajos hozzátette: csak néhány percen és egyik csapattársa lélekjelenlétén múlt, hogy Pesic egyáltalán túlélte a támadást, felépülése még legalább fél évet vesz igénybe.

A tréner elmondta: sokat beszélgetnek a játékosokkal, hogy segítsenek nekik feldolgozni a tragédiát. "Összetart a csapat, megpróbáljuk oldani ezt a hihetetlen nagy szomorúságot" - fűzte hozzá.

Mocsai Lajos szerint Marian Cozma csapattársai közül lesznek, akik éveken át, vagy akár egész életükben lelkükben hordják majd a tragédia nyomait.

A csapat vállalta, hogy pályára lép a spanyol Leon elleni, vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A tréner megjegyezte: a halasztással csupán néhány napot nyertek volna, ám a játékosok ennyi idő alatt nem tudják túltenni magukat a történteken.

"Megpróbálom elérni azt, hogy a hét közepére a játékosok már tudjanak beszélni a történtekről, el tudják mondani a problémáikat, így Marian Cozma, az ő emlékéért, lelki jelenlétéért tudjunk teljesíteni" - fűzte hozzá Mocsai Lajos.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×