eur:
386.02
usd:
355.48
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Ballackék buktatták meg Scolarit?

Guus Hiddink úgy döntött, hogy az idény végéig elvállalja a Chelsea irányítását. A Kékek kerete megosztott volt, és csak néhányan álltak ki a brazil edző mellett. A hétfőn menesztett Luiz Felipe Scolari több mint 7 milliós fájdalomdíjjal távozik a londoni együttestől.

Guus Hiddink elvállalta a Chelsea labdarúgó-csapatának menedzseri posztját. Az orosz válogatottat irányító holland edző elmondta: csak a szezon végéig vezetné a londoni együttest, és a szövetségi kapitányi posztot is megtartaná mellette.

Az angol klub vezetői kedden kezdtek tárgyalásokat Guus Hiddinkkel, és az Orosz Labdarúgó-szövetség is hozzájárult, hogy a rutinos szakvezető az angol klubnál is dolgozzon. Könnyen megegyezett a Chelsea és a szakember, hiszen Roman Abramovics hatására nevezték ki az orosz nemzeti csapat élére, és a fizetését is ő állja.

A 62 éves holland edző szólt arról is, arra kevés az esély, hogy már szombaton, a Watford elleni FA-kupa meccsen leüljön a Kékek kispadjára.

Brit sajtóértesülések szerint Guus Hiddink 2,5 millió fontot keres majd három és fél hónap alatt a Chelsea-nél. Az alapfizetése 1,5 millió font lesz, és további fél-fél milliót kereshet, ha a BL-ben és a bajnokságban sikerre vezeti az együttest.

Ancelotti a kiszemelt

Mivel a holland edző csak az idény végéig vállalja a feladatot, így nyártól új menedzsert kell keresnie Roman Abramovicsnak. A The Sun értesülései szerint Carlo Ancelotti, a Milan edzője az első számú kiszemelt, aki már tavaly nyáron is jelölt volt a londoniaknál.

Az olasz klub igazgatója, Umberto Gandini annyit közölt, hogy nyáron Ancelotti megfontolhatja a felkérést. A Chelsea esélyeit növeli, hogy állítólag az olasz tréner szerződésében van egy kitétel, amely szerint távozhat, ha akar.

Az ügyvezető is távozhat

A Daily Mail információi szerint az ügyvezető igazgató, Peter Kenyon lesz a következő, aki távozik a Stamford Brdige-ről. Kenyon nem akarta még meneszteni Luiz Felipe Scolarit, de amíg elment nyaralni Barbadosra, Abramovics döntött és hétfőn kirúgta a brazil edzőt. A Daily Express arról írt, hogy Scolari korábban kétszer már el akarta hagyni a csapatot: a harmadosztályú Southend elleni döntetlen és Manchester Unitedtől elszenvedett vereség után.

Terryt sokkolta Scolari kirúgása

Közben megszólaltak a játékosok is, és a nyilatkozatok alapján úgy tűnik, nem mindenki állt ki Luiz Felipe Scolari mellett. A csapatkapitány, John Terry azt mondta: sokkolták a hírek. "A teljes támogatásom az övé volt, és biztos vagyok benne, hogy 2-3 játékos is ugyanezt mondaná. Nagyszerű ember, de nem játszottunk jól, és mindennek sajnos ő itta meg a levét" - mondta az angol válogatott védő.

A The Times értesülései szerint Terry mellett Frank Lampard és Ashley Cole támogatotta Scolarit, de többen, köztük Didier Drogba, Michael Ballack és Petr Cech az edzővel kapcsolatos kétségeiről tájékoztatták Roman Abramovicsot egy múlt heti találkozón, amelyen érdekes módon a csapatkapitány nem vett részt.

A Chelsea hétfőn menesztette Luiz Felipe Scolarit, a csapat brazil edzőjét a vártnál rosszabb eredmények miatt. A 60 éves edző 7,1 millió fontos végkielégítéssel távozik.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×