eur:
391.07
usd:
367
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Jól szerepelnek úszóink a paralimpián

A hat magyar úszó közül 5 jutott be a döntőbe a pekingi paralimpián. Vereckei Zsolt 50 méter háton a harmadik, Kovács Ervin ugyanebben a számban és kategóriában a negyedik legjobb eredménnyel lépett tovább.

Zámbó Diána 50 méter háton a harmadik, a vasárnap 100 méter pillangón világcsúccsal aranyérmes Sors Tamás pedig 100 méter gyorson a negyedik idővel került a fináléba.

Becsey János egy másik kategóriában, de szintén 100 m gyorson a nyolcadik eredménnyel lett döntős. Csúri Ferenc nem folytathatja tovább a versengést, miután 100 méter gyorson a 11. lett.

A cselgáncsozó Vincze Gábor 81 kg-ban az első fordulóban erőnyerő volt, a másodikban iponnal kikapott a címvédő és világbajnok francia Cyril Jonard-tól, ezzel a vigaszágra került. A cselgáncsozók versenyeiben látássérült sportolók vesznek részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×