eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ötödik lett Bácsi Péter

Ötödik lett a birkózó Bácsi Péter a pekingi olimpián. A magyar sportoló a kötöttfogásúak 74 kilós súlycsoportjában kikapott a helyosztón a francia Christophe Guenot-tól.

A bő félórás késéssel kezdődött mérkőzés első menetének nyitópercében nem történt értékelhető esemény, majd a sorsolás után Bácsi ment le először térdelőhelyzetbe. Nem sokat töltött lent, mert gyorsan felpattant és a sikeres védekezésért egy pont volt a jutalma.

Fordított helyzetben megpróbálta megpörgetni Geunot-t, de nem sikerült neki, a kontráért a francia kapott két pontot, majd az eredményes védekezésért még egyet, így 3-1-gyel övé lett az első menet.

A második felvonás első perce úgy alakult, mint az elsőé, ezután pedig ezúttal a francia ment le először parterbe. Bácsi-akció és két magyar pont következett, majd a magyar térdelőből is támadott, amiért újabb egy pont járt, végül még egy a hibátlan védekezésért (4-0).

A döntő két perc első fele ismét csak tusakodással telt, aztán Bácsi térdelt le. Újra gyorsan felugrott, és kitolta ellenfelét (1-0), a folytatásban azonban a győzelemmel kecsegtető előny megőrzése helyett, kissé fejetlenül nekiugrott Guenot-nak, aki ügyesen kihasználta a hibát és három pontot érően eldobta a magyart.

A rivális parterhelyzeténél Bácsi ugyan még próbálkozott és szerzett egy pontot, de végül nem járt sikerrel, így a menetnek 4-2-es, a meccsnek pedig 2-1-es francia siker lett a vége.

A csalódott Bácsi Péter az összecsapás után elkeseredetten vonult el az újságírók előtt, nem kívánt nyilatkozni, Struhács György szövetségi kapitány azonban értékelte a teljesítményét:

"Péter elrontotta a véghajrát, egy megnyert meccset veszített el. Ekkora butaságot ilyen szinten nem lehet elkövetni, a döntő menetben vezetett és ahelyett, hogy megvárta volna a meccs végét, elkezdett menni előre, amire semmi szükség nem volt. Az elődöntőben és a bronzmérkőzésen is úgy kapott ki, hogy nyerő pozícióban volt, így bátran kijelenthető, hogy egy biztos érmet engedett ki a kezéből. Nem csodálom, hogy el van keseredve" - mondta a szakember.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×