eur:
385.47
usd:
354.29
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Döntetlen az ausztrálok ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 7-7-es döntetlent ért el Ausztrália ellen a pekingi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Óvatos játékot hozott az első negyed a csoportrangadón. Az első nagy helyzet Drávucz Rita előtt adódott, de védője az utolsó pillanatban meglökte a könyökét, és így elszállt az esély.

Az ausztrálok ellenben, az ellentámadásból, a rutinos Nikita Cuffe révén. Szerencsére hamar jött az egyenlítés: Drávucz Rita másodszorra már gólt lőtt, szép ejtéssel. A negyed hátralévő percei óriási csatát hoztak, sajnos, több magyar emberelőny is kimaradt, nem született újabb gól.

Az ausztrálok a második negyedben kapták meg a második előnyüket, Beadsworth azonban fölé lőtt. Az ellentámadásból Primász Ágnes ötméterest harcolt ki. A labdát Drávucz Rita a bal alsó sarokba vágta (2-1).

Két góllal is elmehetett volna a magyar csapat, de tiszta helyzetben Pelle Anikó a kapu fölé lőtte a labdát. Az ellentámadásból viszont kiegyenlítettek az ausztrálok, Rebecca Rippon középről, tiszta helyzetből lőtt a kapuba.

Sok hibával támadott mind a két csapat, a magyar lányok a második negyedben, például, nem tudtak akciógólt szerezni. Elsősorban távoli lövésekkel kísérleteztek, de vagy a célzással, vagy a lövőerővel gond volt. Az ausztrálok sem remekeltek.

A harmadik játékrészben 3 perc 40 után esett az első gól: a meccs folyamán először, az ausztrálok kerültek előnybe. A csapatkapitány, Melissa Rippon lőtt a jobb oldalról, emberelőnyből, a magyar kapuba.

Õ volt ezeknek a perceknek a főszereplője: a következő ausztrál támadásból is gólt lőtt, ezúttal távolról, a jobb alsó sarokba küldte a labdát (2-4). Valkay Ágnest a legjobbkor szállta meg az ihlet: csodálatos gólt ejtett.

Utána Kisteleki Dóra két jó lövéssel jelentkezett - de nem elég jókkal. Az egyiket az ausztrál kapus védte, a másik a lécről kipattant. Ausztrál előnnyel zárult a harmadik negyed.

Remekül kezdődött ellenben az utolsó: Zantleitner Krisztina alig fél perc alatt ötméterest harcolt ki, amit Valkay Ágnes gólra váltott. Mi több, az ausztrál ellentámadás kapufája után Drávucz Rita megúszott, s a pontosan érkező labdát átejtette az ausztrál kapuson (5-4).

Sajnos, az ellenakcióból Rebecca Rippon szép ejtéssel kiegyenlített, a Rippon nővérek négy gólt szereztek az addigi öt ausztrál találatból. Még szerencse, hogy féltestvérük, Kate Gynther alig kapott szerepet. Kár, hogy helyette Bronwen Knox betalált: megint az ausztrálok vezettek (5-6).

Mi több, Knox utána belőtt egy ötméterest, úgy tűnt, elment a hajó. Ám Pelle Anikó szépített, felcsillant legalább az egyenlítés esélye. S aztán végre kiélezett helyzetben nem remegett meg egy magyar keze: négy másodperccel a vége előtt, emberelőnyből Pelle Anikó újabb góljával kiegyenlített (7-7).

A magyarok pénteken a görögökkel küzdenek meg.

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×