eur:
387.16
usd:
356.31
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Menesztették Donadonit - Lippi visszatér

Menesztették posztjáról Roberto Donadonit, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, és néhány órával később már ki is nevezték utódjául az elődjét, Marcello Lippit.

A 44 éves Donadoninak azért kell távoznia, mert a világbajnoki címvédő már a negyeddöntőben búcsúzott az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon, a spanyolok elleni 11-es párbajt követően.

A szakvezetővel a kontinensviadal előtt szerződést hosszabbított az olasz szövetség, de a megállapodásnak volt egy olyan kitétele, melynek értelmében amennyiben a Squadra Azzura nem jut be a legjobb négy közé, a kiesést követő tíz napon belül bármilyen indok nélkül felbonthatják a kontraktust.

Donadoni két év alatt 13 győzelmet, öt döntetlent és ugyanennyi vereséget könyvelhetett el szövetségi kapitányként. Utóbbiak közül az egyik tavaly augusztusban volt, amikor csapata a magyarokkal szemben maradt alul 3-1-re.

"Sajnálom, hogy egy tizenegyesrúgás döntötte el ezt a helyzetet. Az elmúlt két év során az olasz válogatottam valami pozitívat hajtott végre, és egy meccs nem rombolhatja ezt le" - mondta Donadoni.

Alig néhány órával később az olasz szövetség bejelentette, hogy Donadoni utódja az elődje, Marcello Lippi lesz. A 60 éves szakvezetőt jövő kedden Rómában mutatják be hivatalosan.

Lippi ezt megelőzően 2004-ben vette át a Squadra Azzura irányítását, amellyel két évvel később a csúcsra ért: a franciák legyőzésével világbajnok lett. Az elmúlt két évben nem dolgozott.

A szakvezető segítője várhatóan két volt játékosa, Ciro Ferrara és Angelo Peruzzi lesz.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×