eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Marca olvasóinak 77 százaléka szerint Ronaldinho már nem tér vissza a Barcába

Ronaldinho sérülése tartja lázban Spanyolországot, miközben az olasz lapok szerint a bátyja Adriano Gallianival, a Milan ügyvezetőjével találkozott, miután a múlt héten az Inter elnökével vacsorázott. Angliában folytatódik az Arsenal-Liverpool trilógia, Olaszországban Spalletti alighanem már inkább a bajnokságra fókuszál.

A Premier League nyitó találkozóján következik az Arsenal és a Liverpool trilógiájának második fejezete. Alkalmasint kevésbé fontos a csapatoknak, mint lesz majd a keddi BL-visszavágó.

Arsene Wenger ugyan állítja, hogy még a bajnoki cím is elérhető a csapata számára, de erre minimális az esély. A Liverpool célja a negyedik hely megszerzése, ehhez nem kell feltétlenül nyerni az Emirates Stadionban.

A francia menedzsernek nyilvánvalóan jó információi vannak a Liverpoolról is - ő azt mondta, hogy "nem biztos abban, hogy Steven Gerrard, Fernando Torres és Jamie Carragher játszani fog", ez a mondat, kihántva az angol udvariasságból, annyit tesz, Benítez pihenteti majd legnagyobb sztárjait.

A Chelsea a Manchester Citynél vizitál majd. Sven-Göran Eriksson pazarul szerepelt ősszel hazai pályán, de az utóbbi hónapokban visszaesett. (Ettől függetlenül csak az első három helyezett nyert a Citynél több hazai meccset.)

A Chelsea megnyerte az utóbbi öt bajnoki mérkőzését a City ellen, sőt e találkozókon még gólt sem kapott. Avram Grant együttese az angol élvonal egyetlen veretlen csapata 2008-ban. Az izraeli menedzser minden kulcsemberére számíthat, Petr Cech is felépült.

A bajnoki listavezető Manchester Unitedre nem vár könnyű kirándulás. A Middlesbrough ugyan csak a már kiesett Derbyt tudta legyőzni az elmúlt hónapban, de masszív, jól szervezett csapat.

Sir Alex még gondolkozik azon, hogy a Rómában megsérült Vidics mellett kit hagyjon még ki a törzstagok közül - nem lenne meglepő, ha Ronaldo vagy/és Rooney szabadnapot kapna.

Gary Neville, közel egy év után, visszatért az első csapat keretébe, s ez növeli a menedzser variációs lehetőségeit. A két csapat őszi mérkőzését a Man United 4-1-re megnyerte. A két menedzser, Sir Alex Ferguson és Gareth Southgate az elmúlt párharcok után többször is szópárbajt vívott, a Man United főnöke rendre reagált az egykori angol válogatott játékos szavaira, aki szerint a Vörös Ördögök rendre segítséget kapnak a bírótól a két csapat találkozóján.

A bajnoki forduló mellett két FA-kupa-elődöntőt is rendeznek a hétvégén. A Wembleyben szombaton Gera Zoltán csapata, a West Bromwich a Portsmouth-szal, vasárnap Ferenczi István együttese, a Barnsley a Cardiff gárdájával játszik. .

Anglia, 33. forduló
Szombat
Arsenal (3)-Liverpool (4)
Manchester City (9)-Chelsea (2)
Blackburn (7)-Tottenham (11)
Aston Villa (8)-Bolton (18)
Newcastle (12)-Reading (15)
Fulham (19)-Sunderland (14)
Wigan (16)-Birmingham (17)
Vasárnap
Middlesbrough (13)-Manchester United (1)
Everton (5)-Derby (20)
Kedd
West Ham United (10)-Portsmouth (6)A Serie A-ban az Interre nem vár könnyű kirándulás - noha nem kell sokat utaznia a fekete-kékeknek Bergamóig. Ám az ellenfél, az Atalanta a múlt héten megverte a San Siróban a Milant, Roberto Mancini csapata pedig az utóbbi három bajnoki mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni.

A bajnokcsapatban továbbra is sok a hiányzó, a védősorból, például Samuel és Cordoba mellett Chivu is hiányozni fog. Nem fog még játszani Zlatan Ibrahimovic sem. A védelemben három brazil (Júlio César, Maicon, Maxwell), a középpályás és a csatársorban négy argentin (Zanetti, Cambiasso, Cruz, Crespo) játszik majd.

A Milan számára lassan az utolsó esély a felzárkózásra a Cagliari elleni találkozó - ráadásul Carlo Ancelotti az előző vereséggel a hatodik helyre visszacsúszott legénysége számára nem elég csak győzni, ki kell szurkolni esetenként az Udinese és a Fiorentina botlását is.

A Milan az utóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, kikapott a San Siróban a Sampdoriától és az Atalantától is. Nem volt túl ötletes a csatárjátéka sem, de a védelem rendre "elintézte" a mérkőzéseket. A legutóbbi nyolc fordulóban mindössze egyszer nem kapott gólt a Milan.

Kaka talán visszatér, Gattuso és Nesta nem játszik. Sokat elárul a Milan mai helyzetéről, hogy a legjobb formában lévő játékosa a 40. évében járó Paolo Maldini. A Cagliari ezzel szemben nincs rossz passzban, a legutóbbi négy mérkőzésén veretlen!

Luciano Spalletti számára nem egyszerű a kérdés: mire helyezze a hangsúlyt? A hazai vereség után a Bajnokok Ligája-szereplésnek szerdán vége lesz, de a bajnoki cím reménye még nem úszott el. Nem szólva arról, hogy még az Olasz Kupában is áll a csapat - de annak presztízse nem fogható a másik két sorozathoz.

Francesco Totti szombaton, a Genoa ellen még biztosan nem játszhat (s halovány a remény, hogy a manchesteri visszavágóra felépül), míg David Pizarro az eltiltását tölti majd. Juan sérült. Az ellenfélnél természetesen játszik majd a gólkirályi cím legnagyobb olasz esélyese, Marco Boriello.

Olaszország, 32. forduló
Szombat
AS Roma (2)-Genoa (8)
Milan (6)-Cagliari (18)
Vasárnap
Atalanta (9)-Inter (1)
Fiorentina (4)-Reggina (19)
Siena (12)-Udinese (5)
Sampdoria (7)-Livorno (17)
Catania (16)-Napoli (10)
Parma (15)-Lazio (11)
Torino (14)-Empoli (20)
Palermo (13)-Juventus (3)Spanyolországot Ronaldinho sérülése foglalkoztatja. A brazil csillag izomszakadást szenvedett, s körülbelül hat hétig nem játszhat. Gyakorlatilag véget ért számára a bajnoki idény. A különböző internetes portálok azt találgatják, játszik-e még Ronnie valaha a katalán csapatban. A Marca kérdésére több mint 77 százalék nemmel felelt!

Ronaldinhón kívül az egyelőre Argentínában lábadozó Messi sem lesz a pályán a Getafe elleni csapatban. A főszerep a jelek szerint továbbra is az Eto'o, Henry, Krkic trióban bízhat.

A Real Madrid Pepével és Gutival a fedélzeten repült el Mallorca szigetére. Hiába nem túl jó az utóbbi években a Madrid mérlege a Baleár-szigetek csapata ellen, Pepe világosan fogalmazott: "Nyernünk kell ahhoz Mallorcán, hogy bajnokok legyünk."

A mérkőzés érdekessége lesz, hogy egyszerre lesz a pályán a Priemra División 2007-2008-as idényének legeredményesebb két spanyol játékosa, Raúl és Güiza.

A Villarrealnak nem lesz könnyű dolga a második hely megőrzésében: a Sárga Tengeralattjáró vasárnap a sevillai Sánchez Pizjuan Stadionban bukkan fel.

Spanyolország, 31. forduló
Szombat
Osasuna (14)-Recreativo (18)
Mallorca (9)-Real Madrid (1)
Vasárnap
Atlético Madrid (4)-Almería (8)
Racing (5)-Deportivo (15)
Athletic Bilbao (10)-Espanyol (7)
Murcia (19)-Valencia (12)
Zaragoza (17)-Betis (13)
Levante (20)-Valladolid (16)
Sevilla (6)-Villarreal (2)
Barcelona (3)-Getafe (11)

4

A Bundesligában a Werder Bremen Berlinben próbál javítani tavaszi bizonyítványán. Az ősz egyik sikercsapata kilenc tavaszi meccsén csak nyolc pontot szerzett, s immár tízpontos hátrányba került a Bayernnel szemben. A Werdernek nemhogy a bajnoki címről, de lehet, hogy a BL-szereplésről is le kell mondania. A Herthában nincs akadálya Dárdai Pál játékának.

A Bayern München a Bochumot fogadja. A vendégeknek aligha jött jól, hogy a Getafe kiegyenlített az UEFA-kupa-mérkőzés utolsó percében, az 1-1-es eredmény felpaprikázta a bajorokat.

Hajnal Tamás csapata, a Karlsruhe az Arminia Bielefeldnél, Huszti Szabolcs Hannovere a Wolfsburgnál vendégeskedik. A forduló rangadója a Stuttgart-Hamburg meccs. A "Sváboktól" a múlt hónap legjobbjának választott Mario Gómez, a HSV-ből Ivica Olic hiányzik majd sérülése miatt.

Németország, 27. forduló
Péntek
Duisburg (16)-Cottbus (15)
Szombat
Stuttgart (6)-Hamburg (2)
Schalke (3)-Rostock (14)
Hertha BSC (12)-Werder (5)
Frankfurt (7)-Nürnberg (18)
Wolfsburg (8)-Hannover (10)
Bielefeld (17)-Karlsruhe (9)
Vasárnap
Bayern München (1)-Bochum (11)
Dortmund (13)-Leverkusen (4)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×