eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az Arsenal-Liverpool trilógia első felvonása

A szerdai két labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő négy szereplőjéből három angol klub - ebből következően tiszta angol párharc az egyik mérkőzés. Az Emirates Stadionban az Arsenal a Liverpoolt fogadja, a Chelsea Isztambulban, a török Fenerbahçe ellen játszik.

A fogadóirodák általában a Liverpoolt tartják a párharc - de nem feltétlenül a szerda esti találkozó - esélyesének. Az elemzők szerint nem várható sok gól, a két csapat nagyon ismeri egymást. Ráadásul nagy közös sorozat elé néznek: nyolc egy héten belül háromszor játszanak egymással, kétszer a BL-ben, s közben a bajnokságban.

A Liverpool kétszer, az Arsenal egyszer játszott már a Bajnokok Ligájában angol klubbal (mindannyiszor a Chelsea volt az ellenfél), ám egymás ellen először lépnek pályára. A tiszta angol mérkőzésekből a Liverpoolnak pozitív, az Arsenalnak negatív a mérlege.

Ugyanakkor a londoni klub jobb az elmúlt két évben egymás ellen játszott találkozók mérlegét tekintve. Õsszel 1-1-re végeztek a csapatok a Premier League-ben, a 2006-2007-es idényben négyszer is találkoztak, az Arsenal verte ki a Ligakupából és az FA-kupából is Rafa Benítez együttesét.

Az Arsenalba minden bizonnyal visszatér Emmanuel Adebayor, s természetesen játszat a legutóbbi, a Bolton elleni bajnoki találkozón kiállított Abou Diaby is, az eltiltása nem vonatkozik a nemzetközi mérkőzésekre.

A Liverpoolban játszhat az eltiltását letöltött Javier Mascherano (az argentin a legutóbbi bajnoki fordulóban sem szerepelt), s felépült a sérüléséből Fabio Aurélio és Álvaro Arbeloa is.

Mindkét csapatban kulcsszereplők lehetnek a spanyolok: az Arsenalban Almunia és Fabregas, a Liverpoolban Reina, Xabi Alonso és Torres, s játszhat a már említett Arbeloa is. A hat játékosból öt tagja volt Luis Aragonés legutóbbi spanyol válogatott keretének - Almunia jelenti a kivételt.

Alexek egymás ellen

A Chelsea a nyolcadddöntőben az Olympiakosz Pireusz ellen jutott tovább, az első mérkőzésen, a Balkánon, 0-0-ra végzett. Most hasonló kirándulás vár a csapatra, s nem lenne meglepő, ha a csapat ismét leginkább arra ügyelne, hogy ne kapjon gólt.

Petr Cech helyett Carlo Cudicini véd majd, az olasz kapust a törökök brazil edzője, Zico a Kékek "leggyengébb láncszemének" nevezte. Cechen kívül az összes többi nagymenő Avram Grant rendelkezésére áll.

Így Nicolas Anelka is, aki Angliába visszatérése előtt játszott a Fenerben is. Anelka elismerően szólt a török pályák hangulatáról, s dicsérte a Fener szurkolóit. Egyébként a török klubban is játszik majd egy korábban az ellenfél színeiben futballozó játékos: a szerb Mateja Kezsman.

A mérkőzés egyben a légiósok találkozója is lesz. A Fenerben "négy és fél" brazil (Mehmet Aurélio brazil születésű létére már a török válogatott biztos pontja), egy uruguayi és egy szerb játszik majd. A Kékek tervezett kezdőcsapatában a négy angol válogatott mellett két elefántcsontparti, két portugál, egy ghánai, egy olasz és egy francia szerepeltetése várható.

Mind a két csapat keretében szerepel egy brazil, akit Alexnek hívnak, mindkettő volt már válogatott. A Fener csapatkapitánya (Alexsandro de Souza) több mint ötvenszer játszott az aranyzöld mezesek között, de 2005 októbere óta, noha sokak szerint élete legjobb formájában van, nem kapott meghívást.

A Chelsea Alexe (Alex Rodrigo Dias da Costa) mostanság általában kerettag Dungánál - igaz, az ő szerepe a klubjában egyelőre nem olyan meghatározó, mint névrokonáé a törököknél. Az 1977-es születésű, feneres 1999-ben és 2004-ben, a londoni középhátvéd 2007-ben megnyerte a brazil válogatottal a Copa Américát.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Kiderült, hol jutnak hozzá a magyarok az egyik kedvenc befektetésükhöz

Érdekes tanulmánnyal rukkolt elő a napokban az európai alapkezelőket tömörítő szervezet, az Efama. Ebből kiderül, hogy a magyarok leginkább a banki értékesítési hálózatokon keresztül veszik az egyik kedvenc befektetésüknek számító befektetési alapokat, de a banki hálózat túlsúlya Európa egészénél megfigyelhető. Érdekes, hogy míg Európában a különböző alapkezelők alapjainak hozzáférést kínáló, nyílt alapforgalmazó platformok egyelőre szerény piaci részesedést hasítanak ki maguknak, itthon ez a második legnépszerűbb értékesítési csatorna.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×