eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elhunyt Baczakó Péter

Hosszú, súlyos betegség után, ötvenhat éves korában elhunyt Baczakó Péter olimpiai bajnok, a magyar súlyemelősport egyik kiemelkedő egyénisége - közölte a Magyar Olimpiai Bizottság.

Baczakó Péter 1951. szeptember 27-én született Ercsiben. Egy évtizeden át, 1973 és 1982 között a legsikeresebb magyar emelő volt. Már 1976-ban, a montreali játékokon bronzérmet szerzett, világ- és Európa-bajnokságon összesen 23 alkalommal szólították a dobogóra és négy ízben aranyérmet akasztottak a nyakába. Az 1980-as moszkvai vb-n három, az 1979-es Eb-n egy elsőséget gyűjtött, emellett kilencszeres magyar bajnok. 

Moszkvában, az 1980-as "csonka" olimpián érkezett sportolói karrierje csúcsára, félnehézsúlyban lett bajnok. Pályafutása során egyetlen klub, a BKV Előre színeiben versenyzett, visszavonulása után itt edzősködött.

Baczakó Pétert a MOB, a Magyar Súlyemelő Szövetség és a BKV Előre saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×