eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lauda: Raikkönenék mindent elrontottak Melbourne-ben

A fogadóirodák jelentős változtatásokkal reagáltak a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj eredményeire. A korábbi fő esélyes Kimi Raikkönen már csak a második számú várományos a Melbourne-ben ellenállhatatlanul vezető Lewis Hamilton mögött. Az angol sztár végső sikere már csak alig kétszeres pénzt érhet annak, aki most fogad rá, míg Raikkönen címvédésére nagyjából háromszoros összeget kínálnak a bukmékerek.

A mezőny többi része a fogadóirodák szerint aligha nyeri meg az idei világbajnokságot: már Felipe Massa, Heikki Kovalainen, Robert Kubica, Nick Heidfeld, Fernando Alonso vagy Nico Rosberg elsőségével is arathatna a bátor szerencsejátékos.

A Forma-1-es csapatvezetők és szakértők ugyanakkor azt emelik ki, hogy korai egyetlen futam eredményéből messzemenő következtetést levonni.

Ron Dennis, a McLaren vezetője szerint csak a negyedik futamra derülhet ki, hogy melyik csapat hol áll a mezőnyben, a barcelonai Spanyol Nagydíjra pedig mindenki számos újdonsággal készül.

A Ferrari első embere, Luca di Montezemolo csapata váratlan melbourne-i gyengélkedése után megjegyezte: ez a hétvége helyre tette azokat, akik túlságosan elrugaszkodtak a valóságtól az előszezon kiváló eredményei után. Ezzel együtt bízik abban, hogy már Malajziában az igazi Ferrarikat látja.

A maranellóiak csapatfőnöke sem titkolta, hogy új szerepkörében nem ilyen bemutatkozásra számított. Stefano Domenicali a legnagyobb problémát az időmérő edzésben látja, de az istállót váratlanul érték a műszaki problémák is.

A melbourne-i hőségben végül Massa és Raikkönen autójában is megadta magát a Ferrari-motor, ráadásul az erőforrás nem bírta végig a versenyt a francia Sebastien Bourdais Torro Rossójában sem. (A szintén Ferrari-motorral induló német Sebastian Vettel már nem sokkal a rajt után feladta a szezonnyitó futamot.)

A háromszoros világbajnok Niki Lauda a maranellói csapat két versenyzőjén verte el a port. A német RTL szakkommentátora szerint Massa és Raikkönen mindent elrontott, amit csak lehetett. Lauda szerint a finn címvédőhöz méltatlanul szerepelt, de Massa teljesítményét sem értékelte többre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×