eur:
394.39
usd:
371.36
bux:
66912.35
2024. április 16. kedd Csongor

Hamilton tarolt, Räikkönen elbukott az időmérőn

A McLaren angol pilótája, Lewis Hamilton indulhat az élről a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. A tavalyi ezüstérmes remek gyorskört teljesített, de a BMW váratlan feljavulása (eddigi taktikázása) miatt nem lehet nyugodt a rajt előtt.

A második helyről a lengyel Robert Kubica (BMW), a harmadikról a finn Heikki Kovalainen (McLaren) kezdheti meg a szezonnyitó melbourne-i futamot.

A negyedik helyről a brazil Felipe Massa (Ferrari), az ötödikről a német Nick Heidfeld (BMW) indulhat.

A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso az időmérőn a 12. lett a Renault-val, amely semmivel nem tűnik versenyképesebbnek a tavalyinál.

A címvédő finn Kimi Räikkönen (Ferrari) először Kubica feltartásával, majd autója műszaki problémájával tűnt ki.

A Jégember az első szakasz végén a drámaian lelassuló Ferrarival a boxutca felé még be tudott kanyarodni, de sokáig nem jutott, így nem folytathatta a kvalifikációt, a továbbra sem végleges rajtsorrend szerint a 15. helyről kezdheti meg a futamot (Timo Glockot az időmérő edzés után a váltócsere mellett feltartásért is megbüntették, Räikkönen ezért lépett egyet előre). A problémát az üzemanyagellátó-rendszer meghibásodása okozta.

Az Ausztrál Nagydíj vasárnap reggel fél hatkor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×