INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A sztárfocista vallomása: "nem várom, hogy sírjanak értem"

Infostart / InfoRádió
Thierry Henry szerint személyes problémai akadályozták abban, hogy megfelelően beilleszkedjen új csapatánál, az FC Barcelonánál.

A francia csatár tavaly nyáron igazolt az Arsenaltól a katalán együtteshez, és eddig mindössze öt bajnoki gólt szerzett a gránátvörös-kékeknél.

Thierry Henry klubváltásához családi gondjai is hozzájárultak, ugyanis megromlott viszonya feleségével, majd el is váltak, így el akarta hagyni Londont.

Most azonban keveset láthatja Tea nevű kislányát, és saját bevallása szerint ez befolyásolja játékát is.

"Nem vagyok boldog, mert egy apa, aki csak ötször látja a gyermekét nyolc hónap alatt, nem lehet boldog. Akinek van gyereke, el tudja ezt képzelni. Ettől még nem várom, hogy sírjanak értem, csak próbáljanak megérteni és ne szóljanak hozzám" - közölte a 31 éves francia világbajnok.

"Ha többet láthatnám a lányomat, az sokat segítene nekem" - mondta a csatár.

Henry arról is beszélt, hogy nehéz volt alkalmazkodnia az új szisztémához. Míg a Barcelonánál egy a sok sztár közül, addig az Arsenal játéka alapvetően rá épült.

"Nyolc éven keresztül szerepeltem egy csapatban ugyanazon a poszton, aztán egy másik klubhoz kerültem, ahol egy másik poszton kell szerepelnem, és a játékrendszere is teljesen különbözik az előzőtől. Ezért nem lehet összehasonlítani a két Henryt" - hangsúlyozta.

A címlapról ajánljuk