INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Az idény végén távozik Roberto Mancini az Inter kispadjáról

Infostart / InfoRádió
Roberto Mancini, az Inter labdarúgó-csapatának vezetőedzője csapata Bajnokok Ligája-kiesése után bejelentette, hogy az idény végén távozik a kék-feketék éléről.

A 43 éves olasz tréner állítja, hogy nem az újabb BL-kudarc miatt döntött így, már korábban elhatározta, hogy négy év után távozik.

"Tudom, hogy még négy évig érvényes a szerződésem, de a következő két és fél hónap lesz az utolsó időszakom az Internél. Remélem, hogy bajnoki címmel és kupagyőzelemmel zárunk. A játékosokkal már közöltem, és az a helyes, ha mindenkinek elmondom. A döntést már korábban meghoztam, és ennek semmi köze a mostani vereséghez" - jelentette be az edző a Liverpool elleni meccs utáni tájékoztatón.

Roberto Mancini 2004-ben lett az Inter vezetőedzője, és két bajnoki címet szerzett a csapattal (igaz, 2006-ban a Juventus kizárása miatt lett a milánóiaké a scudetto), és jelenleg is vezetik a bajnokságot, ám a nemzetközi porondon nem volt sikeres a kék-fekete együttes, amely a múlt hétvégén ünnepelte 100. születésnapját. 2005-ben az elődöntő, 2006-ban a negyeddöntő, tavaly és idén pedig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, noha a játékoskeret többre lenne hivatott, állítják sokan.


Roberto Mancinit a múlt héten még az Inter története legjobb edzőjének nevezte Massimo Moratti klubelnök, a legendás Helenio Herrerával együtt - jelentős különbség, hogy az argentin-francia tréner kétszer is Európa trónjára vezette az együttes. A klubvezető azonban most már elkezdhet új edzőt keresni a csapat élére.

Massimo Moratti szerda délelőtt még nem kommentálta a bejelentést. A sajtó szerint a szeptember óta munka nélküli José Mourinho a legesélyes a posztra, míg Rafael Benítez maga jelentette ki, egyszer szívesen dolgozna Olaszországban.

A játékosokat mindenesetre meglepte Mancini döntése. Julio Cruz azt mondta, korábban eszükbe sem jutott, hogy az edző távozhat.

A címlapról ajánljuk