eur:
400.63
usd:
362.52
bux:
73347.1
2024. október 2. szerda Petra

A Bajnokok Ligája legszebb őszi góljai - videókkal

Az UEFA megválasztotta a Bajnokok Ligája őszi csoportmérkőzéseinek legszebb tíz gólját. Érdemes végignézni őket még egyszer! (A tízen belül nincs sorrend, mi a gólszerzők közötti ábécé sorrend szerint állítottak egymás után a filmeket.)

Alex (Fenerbahce) a CSZKA Moszkva ellen

A Fener kapitánya a tizenhatoson kívülről zúdította az oroszok kapujába a labdát. Fontos találatnak tűnt, hiszen a CSZKA akkor még vezetett Isztambulban. Utóbb kiderült, a török csapat e találkozó eredményétől függetlenül továbbjutott.



Cristiano Ronaldo (Man United) a Sporting CP ellen


A portugál csillag egykori csapatát keserítette a találkozó utolsó perceiben szerzett, Pazar szabadrúgás-góllal. Cristiano Ronaldo, holtversenyben, a BL-ősz társgólkirályaként zárta a félévet. A gólnál is jobb a szerző mimikája: "Nem tehetek arról, hogy ennyire jó vagyok!"



Deivid (Fenerbahce) az Inter ellen

A csoportkör első fordulójában esett gól nekem a kedvencem e tízes listáról. Nagyon sokat érő találat volt: sínre tette a török csapatot, nem mellékesen különleges dicsőséget is jelentett: 2007 őszén, a különösebb téttel nem bíró Olasz Szuperkupa-döntőt nem számítva, csak ezen a találkozón kapott ki az Inter.


Zlatan Ibrahimovic (Inter) a CSZKA Moszkva ellen

Az oroszoknak nem csak Alex ágyúzott óriási gólt. Zlatan Ibrahimovic a 4-2-re megnyert találkozón óriási gólt lőtt a bal felsőbe: ahogy mondani szokták, akár három kapus is állhatott volna a vonalon. Ibra e találattal állította be a 4-2-es végeredményt a 4. fordulóban játszott meccsen, a San Siróban.



Lionel Messi (Barcelona) a Lyon ellen

A pontos összjáték diadala. Szép gól, de semmiképpen sem a legszebb az argentin csillag 2007-es kollekciójából. A csoportkör első fordulójában az Olympique Lyon ellen 3-0-ra megnyert mérkőzés második találata volt ez.



Maxi Pereira (Benfica) az AC Milan ellen

Egy viszonylag ismeretlen szereplő csodalövése a címvédő ellen, amellyel a Benfica 1-1-re mentette a 92. percben a Milan elleni meccset. Az olaszok ettől függetlenül már akkor, az ötödik fordulóban továbbjutottak, a portugáloknak pedig megmaradt a reménye a harmadik helyre. Az uruguayi Maxi Pereira jobbal megcsinálta a cselt, majd ballal kilőtte a jobb felső sarkot, labdája a kapufáról pattant a hálóba.



Andrea Pirlo (AC Milan) a Benfica ellen


Az olasz és a portugál gárda párharcának egy újabb gólja a kiválasztottak között! Andrea Pirlo a San Siróban és Lisszabonban is lőtt egy-egy gólt a büntetőterületen kívülről. A két szép közül a szeptemberi volt a szebb - szabadrúgása után talán egy tű sem fér volna a labda és a kapufa közé.

Clarence Seedorf (AC Milan) a Sahtar ellen

Milánóban 4-1-re nyertek a piros-feketék, a holland középpályás két gólt is szerzett. Az első sem volt hétköznapi - a tizenhatos bal oldaláról a védőkön átlőve a labdát talált az ellenkező sarokba -, de a második különösen élményszámba ment: a tizenhatoson kívülről, könnyed(nek tűnő), mégis bravúros lövéssel ívelte a labdát az ukránok kapujának bal alsó sarkába.



Tarik Sektioui (Porto) a Marseille ellen


Egy szinte ismeretlen név kis figyelmet kapott gólja - pedig ha a tíz között is rangsorolnánk, biztos dobogós lenne e találat. A BL 2007-es őszi idényének legszebb szólógólját egy marokkói válogatott középpályás lőtte a Dragao Stadionban az Olympique Marseille hálójába.



Mathieu Valbuena (Marseille) a Liverpool ellen

A siker léptékéhez méltó a gól külleme: a BL-ősz egyik legnagyobb meglepetése volt az OM liverpooli győzelme. Más kérdés, hogy a franciák végül nem jutottak tovább, ellentétben az angolokkal. Valbuena gyönyörű gólt lőtt Reina kapujának bal felső sarkába.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Jelentős romlás van a nemzetközi hangulatban, a Fed jelzései után a geopolitikai fejlemények is megmozgatták a devizapiacot. A rossz hangulatban a tőzsdék esnek, és a környezet most nem kedvez a forintnak sem. De ezen túlmenően egyedi magyar okok és több technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a forint euróval szembeni árfolyama ma másfél éves mélypontra esett, és átvitte a 400-as szintet. A forint árfolyamának alakulása fontos témája lesz a Portfolio makrogazdasági konferenciájának, amelyre itt tudsz jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×