eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Talmácsi marad spanyol csapatánál

A gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentisek géposztályának éllovasa, Talmácsi Gábor két évvel meghosszabbította szerződését az Aspar csapattal. A megállapodást Motegiben a Japán Nagydíj helyszínén írták alá.

A közlemény szerint Jorge Martinez, az Aspar Team vezetője, valamint az Aprilia gyár irányítói is teljes mértékben elégedettek a magyar motoros idei eredményeivel, és meg sem fordult a fejükben, hogy elengedjék őt egy másik alakulathoz, egy másik márkához.

A tárgyalások már a múlt heti, portugáliai verseny előtt megkezdődtek és mostanra elérkeztek odáig a felek, hogy mindenki érdekeit szem előtt tartva szerződést hosszabbítottak, ráadásul nem egy, hanem két évre szólóan.

A megállapodás értelmében 2008-ban két gyári RSA Aprilia áll majd Talmácsi rendelkezésére a 125 köbcentiméteres kategóriában, majd a következő esztendőben eredménytől függetlenül, mindenféle opció nélkül biztosítják számára a 250 köbcentis géposztályban történő indulást, két gyári RSA motorral, teljes gyári támogatással.

"A célunk megvalósult azzal, hogy továbbra is a mi versenyzőnk marad Talmácsi Gábor. Már tavaly biztosak voltunk benne, hogy egy remek pilóta, de hogy ennyire jó lesz? Eszünkbe sem jutott, hogy kiengedjük a kezünkből." - mondta Martinez.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült az Aspar Team-mel két éves szerződést kötnünk feltételek nélkül. Örülök, hogy végre nem kell csapatot váltanom és az Aprilia gyár elsőszámú versenyzőjeként folytathatom tovább. A szívem a 250 felé húzott volna, de ezt a lehetőséget a legnagyobb butaság lett volna elszalasztani." - fogalmazott Talmácsi, aki hozzátette: mindent megtesz azért, hogy megnyerje az idei vébét és jövőre az 1-es rajtszámmal kezdje a szezont.

Ehhez nagyban hozzájárulna egy jó eredmény Motegiben. A magyar motoros a harmadik helyről rajtolhat a Japán Nagydíjon.

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 18:16
×
×
×
×