eur:
389.3
usd:
364.22
bux:
68189.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze, miután átvette a Kaszás Attila-díjat az átadóünnepségen a Vígszínházban 2023. december 5-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Csankó Zoltán: az ember csak teszi a dolgát a színházban, nem várja, hogy ezért díjra jelölik

Idén Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művésze kapta a Kaszás Attila-díjat, miután már háromszor is jelölték a díjra.

"Óriási megtiszteltetés, hogy megkaptam, és egy álmom beteljesül, hiszen harmadszor voltam a döntőben" – mondta Csankó Zoltán színművész az InfoRádióban, és gyorsan hozzátette, ha most nem ő kapta volna a díjat, akkor valószínűleg többé nem is lett volna lehetősége rá, mert nem engedte volna meg, hogy a társulat jelölje. Mint felidézte, ezúttal rettenetesen izgult, ami érdekes, mert az előző két jelölésekor a díjátadón egyáltalán nem volt izgatott, most azonban más volt a helyzet. Hozzátette, valószínűleg az is közrejátszott, hogy jelen volt a fia és a menye is; szerette volna, ha ők is átélik ezt az élményt.

A színművész elmondta: hatalmas, felemelő érzés, hogy színésztársai őt jelölték.

"Az ember csak teszi a dolgát a színházban, nem gondolkodik azon, hogy a tevékenységéért esetleg majd díjra jelölik. Ám ha megbízhatónak tartják, érzik benne az embert, látják a tehetséget, az ide vezet"

– mondta a Kaszás Attila-díj idei győztese.

A díjazás folyamatáról elmondta, a színházi jelölés után az összes jelölt szavaz. Idén egy holtverseny miatt a szokásostól eltérő módon nem három, hanem négy jelölt került a döntőbe. Ezt követően kapcsolódik be a közönség, amely a szavazataival eldönti a díj sorsát.

Csankó Zoltán elmondta, nemrégen volt a bemutatója annak az előadásnak, amelyben most játszik: a Buborékok című, Csiky Gergely-darab alapján készült darabban Kubik Anna oldalán látható. Következő bemutatója 2024 február végére várható, és egy Szerb Antal kisregény-adaptáció lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×