eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas színművésze, miután átvette a Kaszás Attila-díjat az átadóünnepségen a Vígszínházban 2023. december 5-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Csankó Zoltán: az ember csak teszi a dolgát a színházban, nem várja, hogy ezért díjra jelölik

Idén Csankó Zoltán, a Győri Nemzeti Színház művésze kapta a Kaszás Attila-díjat, miután már háromszor is jelölték a díjra.

"Óriási megtiszteltetés, hogy megkaptam, és egy álmom beteljesül, hiszen harmadszor voltam a döntőben" – mondta Csankó Zoltán színművész az InfoRádióban, és gyorsan hozzátette, ha most nem ő kapta volna a díjat, akkor valószínűleg többé nem is lett volna lehetősége rá, mert nem engedte volna meg, hogy a társulat jelölje. Mint felidézte, ezúttal rettenetesen izgult, ami érdekes, mert az előző két jelölésekor a díjátadón egyáltalán nem volt izgatott, most azonban más volt a helyzet. Hozzátette, valószínűleg az is közrejátszott, hogy jelen volt a fia és a menye is; szerette volna, ha ők is átélik ezt az élményt.

A színművész elmondta: hatalmas, felemelő érzés, hogy színésztársai őt jelölték.

"Az ember csak teszi a dolgát a színházban, nem gondolkodik azon, hogy a tevékenységéért esetleg majd díjra jelölik. Ám ha megbízhatónak tartják, érzik benne az embert, látják a tehetséget, az ide vezet"

– mondta a Kaszás Attila-díj idei győztese.

A díjazás folyamatáról elmondta, a színházi jelölés után az összes jelölt szavaz. Idén egy holtverseny miatt a szokásostól eltérő módon nem három, hanem négy jelölt került a döntőbe. Ezt követően kapcsolódik be a közönség, amely a szavazataival eldönti a díj sorsát.

Csankó Zoltán elmondta, nemrégen volt a bemutatója annak az előadásnak, amelyben most játszik: a Buborékok című, Csiky Gergely-darab alapján készült darabban Kubik Anna oldalán látható. Következő bemutatója 2024 február végére várható, és egy Szerb Antal kisregény-adaptáció lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×