eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: centralszinhaz.hu

Könnyes előadások nyomdokain indul a Beszélő fejek a Centrálban

Puskás Tamás 20-25 perces monológokat tett egymás mögé, a vasárnapi bemutatót rögtön követi még két előadás, marad is műsoron.

Puskás Tamás rendezésében mutatja be vasárnap a Centrál Színház Alan Bennett Beszélő fejek című darabját. A brit drámaíró eredetileg a BBC számára készítette első sorozatát, majd művéből színdarabot írt, amely azóta több díjat is elnyert. A szövegeket tetszés szerinti összeállításban, a legnevesebb művészek adják elő szerte a világon.

A színdarab Centrál Színházban látható változatáról Puskás Tamást, a teátrum igazgatóját kérdezte az InfoRádió.

"Ez ad nagyszerű lehetőséget három színésznőnek és egy színésznek, hogy tanúságot tegyen a jellem-, karakterábrázoló készségéről, és igazi, nagy küzdelem leírása mind a négy monológ, mert ezek az emberek azért küzdenek, hogy bebizonyítsák, hogy az ő életük igenis jelentékeny, az ő sorsuk egyszeri és megismételhetetlen."

A vasárnapi bemutatót egy hétfői és egy csütörtöki előadás követi jövő héten. Ahhoz, hogy ezek a "darabonként" 20-25 perces monológok "életben maradjanak", havonta legalább háromszor műsorra tűzik, a rendező reméli, hogy a nézőközönség érdeklődésével és tetszésével is találkoznak.

"Nem könnyű időket élünk, de szeptember majdnem 100 százalékos lett, miközben 22 nagy színpadi előadást tűztünk ki. Az október is nagyon jól alakul, úgyhogy abban reménykedem, kegyes lesz hozzánk a sors, és a Covid nem rántja ki a gyeplőt a kezünkből, sikerrel és gazdagon csinálhatunk színházat" – bizakodott Puskás Tamás.

Bemutató előtt nem szívesen beszél a remélt sikerről, de abból azért ki mer indulni, amit a Love Letters esetében tapasztaltak, amikor is a síró női nézőket jóval az előadás után a vécéről kellett kihívni, mondván, zárják az épületet. A rendező maga 8-10 előadást is látott már belőle, de még egyszer sem bírta ki könnyek nélkül.

"Valószínűleg ez az elmesélt történetek hatalmas erejét bizonyítja, hogy ha tehetséggel van megírva a szöveg, és valódi küzdelem zajlik a megírt szövegekben, akkor az igenis drámai, és a néző lebilincselve hallgatja."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×