eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagyon áll a biznisz, most Metallica-dalok jogait adták el

Az együttes producere, Bob Rock több mint 40 szám jogaitól vált meg. Korábban például Shakira és Mick Fleetwood is ezt a megoldást választotta.

A kanadai zenész-producer saját részesedését bocsátotta áruba egy 43 számot tartalmazó katalógusból. Az eladott produkciók között van a heavy metal banda Metallica című albuma és a Michael Bubléval készült Call Me Irresponsible is.

A koronavírus-járvány miatt a zeneipar számos nagyágyúja döntött régebbi munkái eladása mellett. A zenészek ugyanis a globális egészségügyi válság közepette jó ideje nem tudnak koncertezni, és bevételeik elapadtak.

A Metallica producerének jogait a londoni központú Hipgnosis Songs Fund befektetési vállalat vette meg. A cég korábban Shakirával és Neil Younggal is megállapodott. A vásárlások részleteiről a vállalat, ahogy korábban, most sem árult el pénzügyi részleteket.

Rock volt a társproducere az 1991-ben kiadott Metallica című albumnak, amit általában a fekete albumként emlegetnek. A lemezen szerepel egyebek mellett a zenekar Nothing Else Matters és The Unforgiven című száma is. A korong számait már több mint hétmilliárd alkalommal streamelték.

Rock sokat dolgozott Michael Bubléval is. A duó Call Me Irresponsible című albuma 2007-ben jelent meg és elnyerte a legjobb tradicionális pop-vokál album Grammy-díját.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×