eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újabb film Pinokkióról

Az Európai filmdíjas olasz rendező, Matteo Garrone bejelentette, hogy a Pinokkió című meséből forgat filmet.

Garrone szereti a meséket, legutóbb Giambattista Basile A mesék meséje című mesegyűjteményét dolgozta fel. A Vincent Cassel és Salma Hayek főszereplésével forgatott produkció a tavalyi cannes-i filmfesztiválon is bemutatkozott, és több trófeát is elvitt az olasz Donatello Dávidja-díjak átadásán.

Carlo Collodi 1883-ban megjelent Pinokkió című meséjét már számtalan változatban megfilmesítették. 2002-ben az Oscar-díjas Roberto Benigni is megrendezte, és a címszerepet is eljátszotta. Garrone verziója még az előkészületeknél tart, a főszereplőket is most keresik.

A 47 éves Garrone 2008-ban a nápolyi maffiáról szóló, Roberto Saviano könyve nyomán forgatott, Gomorra című leleplező filmjével hívta fel magára a figyelmet. A produkció rendezőjeként Cannes-ban megkapta a zsűri nagydíját, az alkotás több kategóriában elnyerte az Európai Filmdíjat és Golden Globe-díjra is jelölték a külföldi filmek mezőnyében. 2012-ben a Reality című, egy olasz valóságshow alapján rendezett munkáját ismét a zsűri nagydíjával jutalmazták a cannes-i filmfesztiválon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×