eur:
368.60
usd:
344.45
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert

Újabb film Pinokkióról

Az Európai filmdíjas olasz rendező, Matteo Garrone bejelentette, hogy a Pinokkió című meséből forgat filmet.

Garrone szereti a meséket, legutóbb Giambattista Basile A mesék meséje című mesegyűjteményét dolgozta fel. A Vincent Cassel és Salma Hayek főszereplésével forgatott produkció a tavalyi cannes-i filmfesztiválon is bemutatkozott, és több trófeát is elvitt az olasz Donatello Dávidja-díjak átadásán.

Carlo Collodi 1883-ban megjelent Pinokkió című meséjét már számtalan változatban megfilmesítették. 2002-ben az Oscar-díjas Roberto Benigni is megrendezte, és a címszerepet is eljátszotta. Garrone verziója még az előkészületeknél tart, a főszereplőket is most keresik.

A 47 éves Garrone 2008-ban a nápolyi maffiáról szóló, Roberto Saviano könyve nyomán forgatott, Gomorra című leleplező filmjével hívta fel magára a figyelmet. A produkció rendezőjeként Cannes-ban megkapta a zsűri nagydíját, az alkotás több kategóriában elnyerte az Európai Filmdíjat és Golden Globe-díjra is jelölték a külföldi filmek mezőnyében. 2012-ben a Reality című, egy olasz valóságshow alapján rendezett munkáját ismét a zsűri nagydíjával jutalmazták a cannes-i filmfesztiválon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a mozgások irány itt sem egyértelmű, csupán kis elmozdulások láthatók a vezető indexeken. Ezzel szemben az USA-ban mérsékelt emelkedés látszik a szerdai kereskedésben, főleg a Nasdaq kapott új erőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 15:51
2023. június 7. 11:15
×
×
×
×