eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hova menjünk a hétvégén? Programajánló

Az Európai Mobilitás Hét indításaként a Hősök terétől a Clark Ádám térig családi programok várják az érdeklődőket a hétvégén, a Kulturális Örökség Napjai alkalmából pedig közintézmények tucatjai szerveznek vezetéseket és más eseményeket városszerte.

Az autómentes napból kifejlődött Európai Mobilitás Hetét 2002 óta rendezik meg Európa szerte, hogy felhívják a figyelmet a megnövekedett autóforgalom környezeti és városképi problémáira, valamint a környezetbarát és közösségi közlekedés előnyeire.

Ez alkalomból most hétvégén is lezárják az Andrássy utat, ahol az MVM Energia 2.0 Futam részeként szombaton családi programokat, vasárnap pedig alternatív hajtású járművek versenyeit rendezik meg.

Szintén az Andrássy út szolgál helyszínként a TeArtrum Fesztiválnak, ahol főként az alternatív színházi társulatok mutatják be évadjukat szombaton.

A Hősök terén rendezik a Nemzeti Vágtát, a Lánchíd és a Széchenyi tér pedig a Tudományok hídja eseményeinek ad helyet szombat délután, magyar találmányokkal és interaktív programokkal népszerűsítve a természettudományokat.

A hétvégén rendezik meg országszerte és a határokon túl is a Kulturális Örökség Napjait, amihez kapcsolódva egyedül Budapesten több mint száz közintézmény nyitja meg a kapuit és mutatja be vezetések keretében épített örökségünket, valamint szerveznek sétákat a város több pontján.

Szintén a nyitás jegyében, az Andrássy úton a hétvégétől látogatható Zelnik István műgyűjtő több mint ezer műkincset bemutató Délkelet-ázsiai Aranymúzeuma, valamint nyílt nappal kezdi meg évadát a Nemzeti Színház is.

Szombat este 26 neves magyar jazzművész részvételével jótékonysági estet rendeznek a Fonóban a Civil Rádió javára, a Budapest Jazz Clubban a Nigun ünnepli 10. születésnapját, a Gödör Klubban Országos Szezonnyitó Táncházi Mulatságot rendeznek, a Zöld Pardon utolsó koncertjét pedig a Hiperkarma adja.

Vasárnap délelőtt a 100 Folk Celsius 35 éves jubileumi nagykoncertjét tartja meg a RaM Colosseumban, délután több mint egy tucat magyar zenekar részvételével tüntetést rendeznek a Műegyetem rakparton a Zöld Pardon megmentése érdekében, este pedig a szeptember 21-i Magyar Dráma Napja alkalmából a Pesti Magyar Színházban Galgóczi Erzsébet Egymásra nézve című darabját mutatják be felolvasószínházi keretek közt, Hegedűs D. Géza rendezésében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×