eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Királyi vásár, civilek éjszakája, Kertész utcabál - programok a hétvégére

Akik a hétvégén várható kánikula ellenére a városban kulturális programokkal kívánják eltölteni a szabadidejüket, azok több kerületben is gazdag programkínálattal találkozhatnak.

Szombaton és vasárnap is tart a Ferencvárosi Napok rendezvénysorozat az Oczy-parkban, ahol szombaton a Megasztárok és a Tátrai Trend, vasárnap Halász Judit koncertezik, de gólyalábasok, meseelőadások és más családi programok is várják az érdeklődőket.

Királyi Vásár címmel első alkalommal rendeznek két napos bolhapiacot a Király utcában, ahol a kirakodó vásár és őstermelői piacot követően gyerekfoglakozások, tánciskolák bemutatkozója, utcabál és koncertek szórakoztatják az idelátogatókat. A szomszédos Kertész utcában is egész napos fesztivált rendeznek szombaton. Itt bográcsfőző verseny, jazz és világzenei koncertek, divatbemutató és képzőművészeti kiállítás is szerepel a programban.

Még mindig a VII. kerületnél maradva, szombat délután a Pesti Magyar Színház rendez évadnyitó fesztivált a Hevesi Sándor téren, ahol a párizsi hangulat jegyében kávézó, pantomimesek, és a színház művészeinek attrakciói mellett a gyerekek drámapedagógiai foglalkozások várják az érdeklődőket.

A városligeti múzeumok közül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban a mosógépek és mosószerek használata köré szerveztek családi napot, a Műcsarnokban pedig a Bizottság-kiállításhoz kapcsolódóan várják interaktív programok a gyerekeket. A Magyar Nemzeti Galéria a Markó Károly kiállítás köré rendez szombaton ingyenes családi napot, míg a Szépművészeti Múzeum a vasárnap záró Nyolcak kiállítást búcsúztatja filmvetítéssel és Gergye Krisztián társulatának performanszával.

Szombaton második alkalommal rendezik meg a Civilek Éjszakáját. A civil szervezetek több mint két tucat budapesti helyszínen mutatják be tevékenységüket filmvetítések, beszélgetések és más kulturális programok keretében.

Vasárnap a Millenárison egész napos évnyitó gyerekprogram várja családokat a Kaláka, a Kolompos a Babszem Jankó Gyermekszínház és a Csíkszeredai Hargita Székely Népi Együttes részvételével. Szintén vasárnap rendezik meg a Magyar Dal Napját, amelynek keretében Budapesten több mint egy tucat koncerthelyszínen, valamint a kettes és négyes villamos vonalán járó Dallamos Villamoson koncerteznek ismert és kevésbé ismert magyar előadók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×