eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Huszonhat író írt egyetlen thrillert

A krimik, thrillerek és detektívregények világában jártas huszonhat író dolgozott együtt a No Rest For the Dead (Nincs nyugta a halottnak) című thrilleren.

Az alaptörténet Andrew Gulli, a rövid bűnügyi thrillerekre és detektívregényekre specializálódott Strand Magazine vezetőjének fejében született meg, aki először tizenkét szerzőt kért fel a történet egy-egy fejezetének megírására.

Az elkészült írások azonban nem voltak elegendőek egy teljes regényhez, így végül huszonhat fősre duzzadt az írógárda, amelynek tagjai együttesen több tízmillió eladott könyvvel büszkélkedhetnek. A neves közreműködők között a legutóbbi James Bond regényt (Carte Blanche) és az izgalmas Lincoln Rhyme-sorozatot jegyző Jeffery Deaver, a magyar olvasók számára Az első női detektíviroda szerzőjeként ismert Alexander McCall Smith és A holtak beszélnek című regényével berobbant Kathy Reichs neve is szerepel.

A regény cselekménye egy Jon Nunn nevű detektív köré épül, aki annak idején segített rábizonyítani egy nőre a férje megölését. Az asszonyt kivégezik, ám tíz évvel később kiderül, hogy ártatlan volt, ezért Nunn összehív mindenkit, aki a férfi meggyilkolásának éjszakáján jelen volt, hogy kiderítse az igazságot.

A szerkesztői munkálatokat végző Gulli ígérete szerint a könyv korántsem egy újabb Agatha Christie krimi. "Tele van visszapergetett jelenetekkel és a rendőrnyomozó élete teljesen összeomlik. Ez egy hibás döntés miatti vezeklés története" - árulta el.

A négyéves munka gyümölcseként megszületett egyedülálló könyv július 5-én jelent meg a Simon and Schuster gondozásában. A befolyó összeget teljes egészében a brit Leukémia és Limfóma Társaság kapja.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×