eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az élet fája kapta az Arany Pálmát Cannes-ban

A Terrence Malick rendezte The Tree of Life (Az élet fája) kapta az Arany Pálmát a 64. cannes-i filmfesztiválon.

A Brad Pitt és Sean Penn főszereplésével forgatott The Tree of Life vitte el idén Cannes-ban a fődíjat, az Arany Pálmát. A rendező nem jelent meg az ünnepségen, a díjat a producerek vették át.

A zsűri nagydíját két alkotás kapta megosztva: a kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne-testvérek Le gamin au vélo (Srác a biciklin) című filmje, valamint a török Nuri Bilge Ceylan Once Upon a Time in Anatolia (Volt egyszer egy Anatolia) című alkotása.

A legjobb rendezésért járó elismerést Nicolas Winding Refn kapta a Drive-ért. A legjobb színész Jean Dujardin lett a The Artist című fekete-fehér némafilmben nyújtott alakításáért, a legjobb színésznő pedig a Melancholia című Lars von Trier film főszereplője, Kirsten Dunst lett.

A rövidfilm kategóriában, amelyben Till Attila Csicska című műve is versenyzett, Maryna Vroda Cross-Country című alkotását díjazták.

A legjobb forgatókönyvért Joseph Cedar kapott elismerést, a legjobb első film díját, a Camera d'Ort pedig Pablo Giorgelli nyerte a Las Acacias című alkotásáért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×