eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Eszenyi Enikő: Nyitott és befogadó a Vígszínház

Nyitott, a tradíciókat és az új kezdeményezéseket egyaránt befogadó színházat szeretne vezetni Eszenyi Enikő, aki a Vígszínház társadalmi szerepvállalását is fontos tartja. A teátrum igazgatója erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

"Nyitott színházat szeretnék, amelynek erősek a kapcsolatai a társművészekkel és a vendégművészekkel" - mondta az Inforádió Aréna című műsorában Eszenyi Enikő. A Vígszínház igazgatója hozzátette, a többi művészeti ággal való kapcsolattartás érdekében nemrég a képzőművészeti egyetem hallgatói számára írtak ki pályázatot. "Az Othello című darab jelmezterveinek elkészítésére pályázhattak, végül elsőévesek nyertek" - mondta.

A színésznő-színházigazgató kiemelte, hogy az idén 114 éves Vígszínház egyaránt fontosnak tartja a nyitottságot, az újdonságok keresését és a tradíciókat. "Újdonság például, hogy a színház most már játszik gyerekdarabokat is. Úgy gondolom, hogy aki öt-hatévesen ellátogat hozzánk, felnőttként is visszatér majd, sőt a saját gyermekét is elhozza az előadásokra" - mondta.

Eszenyi Enikő hozzátette, fontosnak tartja a színház társadalmi szerepvállalását, ezért azt tervezi, hogy az előző két évhez hasonlóan a Vígszínház jövőre is megnyitja kapuit a sérült és ép gyerekek előtt a Down-kór világnapján, március 21-én.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×