eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Csak festegett a forradalmi tömegben

A forradalom festői címmel Mihai Teodor Olteanu temesvári román festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás kedd este a Román Kulturális Intézetben. Az elmúlt húsz évben készült festményekből összeállított tárlatot a Romániai 1989-es Forradalom Intézetének főigazgatója nyitja meg.

Az 1989-es román forradalom festőjének, Mihai Teodor Olteanunak nyílik kiállítása a Budapesti Román Kulturális Intézetben kedden.

"Jól emlékszem azokra a decemberi napokra, amikor Olteanu Temesváron, az Opera téren festegetett, miközben gyülekezett a nép", majd kitört a forradalom - mondta az InfoRádiónak az intézet igazgatója, Brindusa Armanca. Szavai szerint a festő azokban a napokban talált rá saját stílusára.

A kiállítást a Romániai 1989-es Forradalom Intézetének főigazgatója, a temesvári forradalom egyik volt vezetője, Claudiu Iordache nyitja meg.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×