eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Magyar zenésszel dolgozik a világhírű rendező

Peter Greenaway világhírű angol rendező és a fiatal magyar zenei producer, Yonderboi közösen készített audiovizuális show-ja nyitja meg a berlini Cinema Total Second Edition című rendezvénysorozatot. A Berlinaléval párhuzamosan futó esemény fő célja, hogy megismertesse a magyar filmművészetet a nemzetközi nagyközönséggel.

A neves angol filmrendező, Peter Greenaway (A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője; 8 és ½ nő) és Yonderboi, a nemzetközileg is elismert magyar zenei producer közös, audiovizuális műsora nyitja meg a berlini Cinema Total Second Edition című rendezvénysorozatot.

A berlini Collegium Hungaricum a Berlini Filmfesztiválhoz kapcsolódó sorozat keretében kívánja bemutatni a magyar filmipar nyújtotta lehetőségeket a nemzetközi filmes szakmának.

Peter Greenaway az utóbbi időben nem a klasszikus értelemben vett filmeket, hanem egyedi, kísérletező mozikat, illetve vizuális show-kat készít. A február 6-i produkcióban elsősorban korábbi filmjeiből kaphat ízelítőt a közönség, de klasszikus magyar művek emblematikus jelenetei is láthatóak lesznek.

Fogarasi László - Yonderboi az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: bár nagy hatással voltak művészetére Greenaway filmjei, mégis a rendező menedzserétől jött az ötlet a közös munkára.

Ugyanakkor a vetítésen csak kis mértékben játszik majd olyan dalokat, amik emlékeztetnek a Greenaway-filmek zenéire. Felcsendülnek viszont tipikus Yonderboi számok, és más, ritkán hallható - például színdarabokhoz készített - zenéiből is válogat.

A 29 éves Yonderboi az egyik legelismertebb magyar könnyűzenei előadó: műveit és fellépéseit nagy érdeklődés kíséri. Rendszeresen játszik külföldön, nemrég egy hágai fellépésén a holland királyi pár is részt vett.

A producer-DJ jelenleg harmadik lemezét készíti, amiről elmondta: az eddigi vélemények szerint más lesz, mint az első kettő. Ez is egyfajta hasonlóságot jelent Peter Greenawayjel, aki szintén egymástól meglehetősen eltérő filmeket csinál.

Első, Shallow and Profound (Sekély és mély) című albumát az egyik hazai zenei szaklap minden idők legjobb magyar lemezének választotta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×