eur:
391.07
usd:
367
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Magas állami kitüntetést kapott Krencsey Marianne

Az Egyesült Államokban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vette át Krencsey Marianne színművésznő a New York-i főkonzulátus ünnepi fogadásán.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki a New York-i magyar főkonzulátuson Krencsey Marianne színésznőt.

A 76 éves művésznő színészi pályafutásáért és a magyar kultúra ápolásáért kapta az elismerést, amelyet Polgár Viktor főkonzul nyújtott át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából rendezett gálakoncert előtt.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést kapja a magyar származású George Pataki, New York állam volt kormányzója, aki egy későbbi időpontban, Budapesten veszi át az elismerést.

A washingtoni nagykövetségen rendezett fogadáson a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést adták át Christopher Smith-nek, az amerikai képviselőház külügyi bizottsági tagjának, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át Tóth Imre László filmrendező-producer, és szintén tisztikeresztet kapott Charles Dallara, a Nemzetközi Pénzügyi Intézet vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×