eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mosógépe használati utasítását "adta el" irodalmi műként egy brit író

Egy brit író új mosógépe használati utasításának részeit küldte el könyvkiadóknak, hogy bizonyítsa azt a feltevését, miszerint a postán elküldött kéziratokat elolvasás nélkül utasítják el. John Howard gyanúja beigazolódott: volt olyan kiadó, amely visszaírt, hogy "élvezte a művet, de sajnos nem fér bele a profiljába".

"Az LG óriás dobjába 40 százalékkal több ruha fér, mint a hagyományos mosógépekbe" - ezzel a mondattal kezdődött John Howard "álregénye", amelynek A bádogdob címet adta.

Ezen, és még néhány fejezetcímen kívül azonban semmit nem tett hozzá a mosógép gyári használati utasításához a brit férfi, csak beszkennelte, és regény-formára rendezte azt.

Ennek ellenére számos kiadó és irodalmi ügynökség írta vissza azt, hogy élvezte a művet, beigazolva John Howard gyanúját, miszerint a postán érkező műveknek még az első mondatát sem olvassák el, csak automatikusan küldik az "élveztük írását, de úgy érezzük, nem a mi profilunkba vág" tartalmú elutasító levelet.

A brit férfi azután döntött a "teszt" mellett, hogy hiába házalt gyerekeknek szóló első regényével, mindenhonnan csak a standard elutasító levelet kapta vissza. Miután megbizonyosodott gyanújáról, John Howard végül saját pénzén adta ki könyvét.

Kezdetben iskolákban mutatta be a gyerekkönyvet a szerző, és már ezzel is több ezer megrendelést szerzett. A könyv azonban felkeltette több nagy brit könyvesboltlánc, és három filmgyártó cég érdeklődését is.

A nemzetközi jogokért összesen hét nemzetközi kiadó verseng, és számos brit kiadó érdeklődik a második és harmadik kiadás jogaival kapcsolatban.

A The Key to Chintak, vagyis A Chintak kulcsa című könyv egy 12 éves kislányról szól, aki képes elolvasni egy olyan könyv oldalait, amelyet mások csak üres lapoknak látnak, és aki végül nagyapjával felkerekedik, hogy megtalálja a könyv foglyul ejtett íróit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×