eur:
401.61
usd:
370.05
bux:
74280.18
2024. október 21. hétfő Orsolya
Fracking Drilling Rig Creating Gas or Oil Well Silhouetted at Dusk Under a Dramatic Sunset Sky
Nyitókép: grandriver/Getty Images

Beindultak a gázszállítási szankcióról szóló tárgyalások

Az Európai Unióban újraindultak a tárgyalások a 15. orosz szankciós csomagról.

A most napirendre kerülő csomag középpontjában az energiaszektor áll, mivel az orosz gáz továbbra is nagy mennyiségben áramlik az EU-ba, annak ellenére, hogy az unió vállalta a Kremltől való energiafüggőség felszámolását. A Politico emlékeztet: Orbán Viktor magyar miniszterelnök és kormánya azonban elzárkózik attól, hogy korlátozza a gázszállítást, ami feszültséget szít a tárgyalások során – írta a Portfolio. A lapnak egy magas rangú uniós diplomata és Vladiszlav Vlaszjuk, Ukrajna szankciókért felelős biztosa is arról beszélt, hogy Brüsszelben várják a magyar elnökség végét, ugyanis Lengyelország várhatóan erőteljesebb fellépést sürget majd Moszkvával szemben.

A közelmúltban Magyarország további orosz gázmennyiségek szállítására kötött szerződést, Aleksandar Vucic szerb elnök pedig megköszönet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a téli gázellátás biztosítását.

Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Az ukrán elnök szerint tízezer észak-koreai katonát vetne be Oroszország a fronton. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Oroszország külföldön is toboroz, az észak-koreaiak jelenlétére azonban egyelőre nincs bizonyíték, de nem is lehet kizárni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×