eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Emilie Enger Mehl norvég igazságügyi miniszter újságírók kérdéseire válaszol az Európai Unió tagországai bel- és igazságügyi minisztereinek az ukrán menekültek helyzetével foglalkozó tanácskozásán Brüsszelben 2022. március 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Norvégia szinte teljesen megtiltotta az orosz turisták beutazását

Norvégia tovább korlátozza az orosz turisták beutazását az országba az Ukrajna elleni háború miatt, ami azt jelenti, hogy orosz állampolgárok turisztikai céllal szinte egyáltalán nem léphetnek be az országba – jelentette be az oslói igazságügyi minisztérium.

A NATO-tagállam, amely mintegy 200 kilométer hosszan közvetlenül határos Oroszországgal, már 2022-ben korlátozta az orosz turisták beutazási lehetőségét.

„A belépési szabályok további szigorítása összhangban áll Norvégia álláspontjával, hogy kiállunk szövetségeseink és partnereink mellett az Ukrajna elleni törvénytelen orosz agresszióra adott reakció terén” – idézte a tárca közleménye Emilie Enger Mehl igazságügyi miniszert.

A szigorított előírások értelmében a turisztikai célból vagy más, nem elengedhetetlen okból utazó orosz állampolgárokat visszafordítják a határról, a hatóságok kivételt tehetnek, ha a beutazó közeli rokonai élnek Norvégiában. A szigorítás május 29-én lép hatályba.

Címlapról ajánljuk
Veszélyek, szabályok, büntetések – minden, amit a dunai közlekedésről és fürdőzésről tudni érdemes

Veszélyek, szabályok, büntetések – minden, amit a dunai közlekedésről és fürdőzésről tudni érdemes

A Dunán csak a kijelölt helyeken megengedett a fürdés, az éjszakai fürdőzés mindenhol tilos, tizennégy év alatti gyermek pedig nem vezethet vízi járműveket. Prohászka Richárd, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának vezetője az InfoRádióban elmondta: bizonyos szakaszokon a megszokott folyásiránnyal szemben hömpölyög a víz, ami adott esetben nagyon meglepheti a gyakorlatlan úszókat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×