eur:
396.48
usd:
369.13
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
Vlagyimir Putyin orosz elnök televíziós beszédet mond az előző napi terrorcseleménnyel kapcsolatban Moszkvában 2024. március 23-án. Az orosz államfő elmondta, hogy a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban elkövetett bűncselekmény minden elkövetője, szervezője és megrendelője el fogja nyerni büntetését. A támadásnak az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) tájékoztatása szerint legkevesebb 115 halálos és több mint száz sebesült áldozata van. A támadás mind a négy közvetlen elkövetőjét elfogták.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Pavel Byrkin

Újabb orosz-kínai csúcstalálkozót tartanak Pekingben

Vlagyimir Putyin kétnapos látogatását tesz a kínai fővárosban.

Az államfő kétnapos látogatást tesz Pekingben és Harbinban. Ez az első külföldi útja, amióta megkezdte újabb elnöki periódusát. A Hszinhua kínai állami hírügynökség közlése szerint Vlagyimir Putyin gépe helyi idő szerint hajnalban érkezett a pekingi repülőtérre. Reggel Hszi Csin-ping kínai államfő személyesen is üdvözölte. A két elnök első programpontként személyes tárgyalást folytat.

Az orosz elnök sajtószolgálata a látogatást bejelentve közölte, hogy Putyin Hszi Csin-ping kínai államfő meghívására látogat Pekingbe, ahol a várakozások szerint "részletesen megvitatják az átfogó partnerség és a stratégiai együttműködés kérdéseinek egész sorát", valamint "meghatározzák az orosz-kínai gyakorlati együttműködés továbbfejlesztésének kulcsfontosságú területeit". Megemlékeznek a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulójáról is.

Harbinban Vlagyimir Putyin részt vesz a nyolcadik orosz-kínai expó és a negyedik orosz-kínai régióközi együttműködési fórum megnyitó ünnepségén,

valamint találkozik a helyi műszaki egyetem diákjaival és tanáraival. Vlagyimir Putyin legutóbb tavaly októberben járt Pekingben, ahol a csúcsszinten megrendezett Egy övezet, egy út fórum vendége volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 19. 20:37
×
×
×
×