eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ első globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Tolga Akmen

Régóta várt termékről tett bejelentést Elon Musk

A Tesla vezérigazgatója a közösségi platformján azt közölte, hogy augusztus 8-án lerántják a leplet a robotaxiról.

A robotaxi projekt már évek óta napirenden van, és jelentős új üzletágat nyithat meg a gyártó számára, különösen most, amikor a befektetők egyre óvatosabbak a lassuló növekedés miatt – írja a CNBC nyomán a Portfolio.

Az augusztus 8-i időpontot Elon Musk a saját közösségi platformján, az X-en árulta el.

A bejelentést követően a Tesla részvényei több mint 3 százalékkal emelkedtek a zárás utáni kereskedésben. Ezután Musk cáfolta a Reuters által közölt hírt, miszerint a Tesla elvetette egy olcsó autómodellhez kapcsolódó terveit.

Musk korábban, 2015-ben azt ígérte, hogy három éven belül teljesen autonóm járműveket fejlesztenek ki. 2016-ban azt állította, hogy a következő év végére képesek lesznek egy autót emberi beavatkozás nélkül országos utazásra küldeni. Azonban eddig sem robottaxit, sem teljesen autonóm járművet nem sikerült piacra dobniuk. A Tesla jelenleg fejlett vezetőtámogató rendszereket kínál Autopilot és a Full Self-Driving néven, de ezek a rendszerek továbbra is emberi felügyeletet igényelnek – emlékeztet a gazdasági lap.

Megjegyzeik azt is, hogy a Tesla múltbeli "leleplezéseiből" tudható, hogy egy új termék bemutatója nem feltétlenül jelenti annak hamarosan történő piacra dobását.

Címlapról ajánljuk

Nagyszerű győzelmek és híres vereségek – így kezdte eddig a magyar válogatott a nagy tornákat

Felemás eredményeket hoztak a magyar válogatott eddigi bemutatkozó mérkőzései a nagy tornákon. A sor győzelemmel kezdődött 1934-ben. Érdekes: Németországban először játszik Eb- vagy vb-mérkőzést a délután fehér mezben játszó „meggypiros” alakulat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×