eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Bullying, aggression and violence scene between two males, one young adult male punches his peer near a bricks wall
Nyitókép: mrohana/Getty Images

Társai zaklatták a finnországi iskolai lövöldözőt

A 12 éves fiú egyik társával végzett, két másik gyereket pedig súlyosan megsebesített.

A finn rendőrség szerint a lövöldözés korábbi zaklatások következménye volt. A 12 éves fiú beszámolt kihallgatóinak ezekről az esetekről, a zaklatás tényét a rendőrségi vizsgálat is megerősítette - írta a Reuters.

A fiút nemrég helyezték át a Helsinki északi részén lévő egyik iskolából, az új helyen azonban a diákok zaklatták őt. Valószínűleg ezt akarta megtorolni a lövöldözéssel - közölte a BBC. Az egyik áldozat, egy ugyancsak 12 éves fiú nem sokkal azután vesztette életét, hogy kórházba vitték, míg két, ugyancsak vele egykorú kislány súlyosan megsebesült.

A merénylő ugyan elmenekült a vérengzés helyszínéről, de nem sokkal később elfogták. Úgy tudni, nem tanúsított ellenállást és átadta a rendőröknek a fegyvert.

A lövöldözés idején mintegy 800 gyerek és 90 főnyi személyzet tartózkodott az iskolában.

A finn rendőrség gyilkosság és emberölési kísérlet miatt eljárást indított. A brit médiacégnek az a véleménye, hogy az elkövető nem büntethető fiatal kora miatt.

A támadó a lövöldözést megelőzően már riogatta az iskola felé tartó társait.

A merénylet elkövetése közben álarcot és zajcsökkentő fülvédőt viselt.

Az iskola ugyan ma újból kinyitott, de Vantaa város alpolgármestere, Ktri Kalske azt mondta BBC-nek, hogy a tanítás a szokásosnál hamarabb fog befejeződni.

A hatóságok megerősítették, hogy a pisztoly a fiú egyik közeli hozzátartozójának tulajdona. Finnországban nagy sok lőfegyver van magánkézben, mert rengetegen szeretnek vadászni. A törvény értelmében minden 18. életévét betöltő, lelkileg és testileg alkalmas finn állampolgárnak lehet fegyvere, 15 éves kortól pedig engedélyt kaphat arra, hogy más tuladjonában lévő puskát vagy pisztolyt használjon.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×