eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: YouTube

Tragédia a Tiszán: háború elől menekülő fiatal fulladt vízbe

Újabb holttestet emeltek ki a Tiszából a kárpátaljai határőrök. A háború kezdete óta 22-en lelték halálukat a folyóban.

Az ukrán határszolgálat közlése szerint újabb holttestet emeltek ki a Tiszából a kárpátaljai határőrök. Feltételezések szerint a férfi a katonai mozgósítás elől szeretett volna külföldre menekülni, de vízbe fulladt. A folyóban lévő holttestről a román határőrök vasárnap értesítették ukrán kollégáikat. Kiderült, az áldozat egy 33 éves harkivi férfi – írja a Kárpáti Igaz Szó alapján a vg.hu.

A háború kezdete óta 22 hadkötelezettség elől menekülő férfi fulladt a Tiszába Kárpátalján, az ukrán–román határszakaszon.

Még február közepében a Máramarosi-havasokon keresztül szökött át Romániába három ukrán fiatal, akik közül kettőt élve hoztak le a hegyimentők, a harmadikat azonban halálra fagyva találták meg a román határrendészek. A hadköteles fiatalok a harcok borzalmai és a besorozás elől próbáltak elmenekülni.

Ukrajna egyre nagyobb emberhiánnyal küzd a fronton, ezért a hadseregbe való bevonulás igencsak megosztó téma az országban. A toborzótisztek gyakorlatilag bárhol a hadköteles férfiak kezébe nyomhatják a behívójukat.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elismerte a sorozással kapcsolatos visszaéléseket, és megerősítette, több mint száz eljárást vizsgálnak a toborzótisztek megvesztegetése miatt.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×