eur:
389.55
usd:
363.81
bux:
68081.74
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart az ukrajnai helyzetről a washingtoni Fehér Házban 2022. február 24-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Fontos törvényt szignózott az amerikai elnök

Joe Biden amerikai elnök pénteken aláírta azt a rövid távú kiadási intézkedésről szóló törvényt, amely meghosszabbítja a kormányzati munka ideiglenes finanszírozását, elhárítva ezzel a leállás veszélyét.

Az intézkedés több időt biztosít a törvényhozóknak a kiadási intézkedések kidolgozására és elfogadására annak érdekében, hogy a szövetségi kormány továbbra is működőképes maradjon a jelenlegi, szeptember végén záródó pénzügyi évben.

A szenátus és a képviselőház csütörtökön már rábólintott a törvényjavaslatra.

Az elnök által pénteken aláírt törvény értelmében március 8-ig marad a mezőgazdasági, a közlekedési, a lakásügyi és városfejlesztési, a veteránügyi, az energiaügyi, az igazságügyi, a kereskedelmi és még néhány más minisztérium finanszírozása.

A törvényhozóknak március 22-ig kell dönteniük a Pentagon, a tengerentúli műveletek, valamint például a munkaügyi, az egészségügyi és a belbiztonsági minisztérium finanszírozásáról.

Joe Biden előzőleg januárban írt alá egy törvényt, amely március 1-jéig, illetve 8-áig meghosszabbítja a közigazgatás ideiglenes finanszírozását, hogy elkerüljék a leállást.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×