eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Blood-Stained Flags of Ukraine and Russia
Nyitókép: Manuel Augusto Moreno/ Getty Images

Jens Stoltenberg: Ukrajna NATO-tag lesz

Az Ukrajna elleni orosz hadművelet megindításának második évfordulója alkalmából a NATO-főtitkár videóüzenetben erősítette meg a szervezet szándékát Ukrajna felvételére.

"Ukrajna csatlakozni fog a NATO kötelékéhez. Nem az a kérdés, hogy tag lesz-e, hanem az, hogy mikor" - fogalmazott a norvég politikus a szombaton publikált videóüzenetében.

"Amíg mi felkészítjük őket erre a napra, a NATO továbbra is Ukrajna mellett fog állni" - mondta Stoltenberg.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azért indított háborút, hogy bezárja a kaput a NATO előtt, "megtagadva ezzel Ukrajnától a jogot, hogy saját maga válassza meg saját útját". Ezzel azonban éppen az ellenkezőjét érte el - fogalmazott.

Az évfordulóra négy nyugati vezető, Olaszország, Kanada és Belgium miniszterelnöke, valamint az Európai Bizottság elnöke érkezett szombaton Kijevbe,

hogy szolidaritást vállaljon Ukrajnával az orosz támadás megindításának második évfordulóján.

Giorgia Meloni olasz, Justin Trudeau kanadai, Alexander De Croo belga kormányfő és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke együtt utazott az éjszaka vonattal az ukrán fővárosba a szomszédos Lengyelországból - áll az olasz kormány közleményében.

Meloni a nap folyamán Kijevből videókonferenciát tervez tartani a G7-ek vezetői és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök részvételével.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×