eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Frankfurt, 2017. december 18.Jegesedést gátló réteggel vonnak be egy utasszállító repülőgépet a havas Frankfurti Nemzetközi Repülőtéren 2017. december 18-án. Számos járat késve indul a légi járművek jégmentesítése miatt, a repülőtér üzemeltetője több mint 170 járatot törölt. (MTI/EPA/Jörg Halisch)
Nyitókép: MTI/EPA/Jörg Halisch

Teljesen leáll a frankfurti reptér, lecsapott a jeges eső

A jeges eső miatt délutánra leállították a repülőgépek indítását a frankfurti repülőtéren, érkező gépeket viszont a parkolóhelyek megteltéig még fogadnak - közölte szerdán a repülőteret üzemeltető Fraport szóvivője.

A közlemény a repülőgépek indításának a szüneteltetését azzal indokolta, hogy a jeges eső miatt már nem lehet biztonságosan jégteleníteni a repülőgépeket. A jégtelenítés célja a repülőgép szárnyainak és törzsének mentesítése a jég- és hómaradványoktól. „Az aerodinamikai profil nem sérülhet” – jelentette ki a szóvivő. A jeges esőben fennáll a veszélye annak, hogy a gép a felszálláshoz kigurulás közben ismét jegesedik.

Érkező gépeket viszont Frankfurt előreláthatólag 15 óráig, a parkolóhelyek beteltéig fogad. A szóvivő közölte, hogy a további intézkedésekről az időjárási viszonyok függvényében döntenek.

A német meteorológiai szolgálat a legmagasabb szintű figyelmeztetést adta ki szerdára Hessen egyes részeire és Németország más régióira a szélsőséges jégveszély miatt.

A repülőtér felkészült az esetleges fennakadásokra, már az előző nap tábori ágyakat állítottak fel az esetleg ott rekedő utasok számára és gondoskodtak rágcsálni valókról és italokról. Előre áttekintették az esetleges átfoglalási lehetőségeket is. A forgalom szerdai fennakadása miatt a reptéren csütörtökön is késésekre és járattörlésekre lehet számítani. A terminálokon egyelőre nem torlódtak fel az utasok.

Eredetileg mintegy ezer járatot terveztek a nap folyamán Németország legnagyobb repülőterén, de ennek több mint felét már törölték a jeges eső miatt. A Fraport azt tanácsolja az utasoknak, hogy előzetesen tájékozódjanak a légitársaságoknál, és ne menjenek ki a repülőtérre, ha törölték a járatukat.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×