eur:
390.84
usd:
366.01
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: X/Tom Wright

Fordulat a haditengerészettől dollármilliókat kicsaló Kövér Leonard ügyében

Az üzletember amerikai tiszteket vesztegetett meg és a hajók szervizelésével foglalkozó cége mögé bújva követett el súlyos bűncselekményeket.

Venezuela egy fogolycsere részeként kiadta az Egyesült Államoknak az amerikai hadsereg történetének egyik legnagyobb csalási botrányát elkövető Leonard Glenn Francist – írja a BBC értesülése alapján a Telex.

A megállapodás értelmében cserébe tíz, Venezuelában fogva tartott amerikai állampolgár hagyhatta el szabadon a dél-amerikai országot – köztük a venezuelai elnök egyik tanácsadója is.

A Kövér Leonard néven elhíresült malajziai üzletember több mint tíz éven át csalt ki dollármilliókat az Egyesült Államok haditengerészetétől. A korrupciós botrányban több mint 20 amerikai haditengerészeti tisztviselő volt érintett. A Fehér Ház közleménye szerint Leonard Glenn Francis arra használta a szingapúri székhelyű, haditengerészeti hajók szervizelésére épülő vállalkozását, hogy átverje az amerikai haditengerészetet, miközben amerikai tiszteket vesztegetett meg.

Az üzletember mintegy 35 millió dollárral (12 milliárd forinttal) károsította meg az amerikai haditengerészetet.

Kövér Leonardot először 2013-ban tartóztatták le az Egyesült Államokban, tavaly azonban sikerült megszöknie. Később a venezuelai hatóságok fogták el, amikor megpróbált felszállni egy Venezuelából Oroszországba tartó repülőre. Egészen mostanáig házi őrizetben volt a dél-amerikai országban.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Megközelítette a 81%-ot a foglalkoztatottak aránya tavaly Magyarországon a 20 és 64 év közöttiek körében, ami a 75%-os uniós mutatót meghaladva a hetedik legjobb rátának számít az EU-n belül. Az uniós adathoz hasonlóan az elmúlt években folyamatosan nőtt a foglalkoztatottság mértéke hazánkban, egyedül 2020-ban, a Covid kirobbanásának évében csökkent az előző évhez képest a mutató, akkor 77,5%-on állt a ráta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×