eur:
389.69
usd:
364.57
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az ittas járművezetőket szűrik ki a Petőfi híd pesti hídfőjénél húsvéthétfőn, 2023. április 10-én. Nagypéntek óta 11 137 sofőrt szondáztattak meg a rendőrök fővárosban, köztük eddig 122 ittas járművezetőt találtak.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Ittas vezetők rémálma: jön a kötelező szondázás az autóindítás előtt

Az Egyesült Államokban három éven belül kötelezővé tehetik az autóindítást tiltó eszközt.

Az Egyesült Államok közlekedés-biztonsági hatósága (NHTSA) egy olyan tervezeten dolgozik, amely az ittas vezetést megakadályozó technológia beépítésére kötelezheti az autógyártókat – írja a vezess.hu.

A kongresszus már 2021-ben felszólította a közlekedés-biztonsági hatóságot, hogy dolgozzon ki egy olyan rendszert, amelyben kötelezővé tehetik a gyártók számára az indításgátló szonda beépítését az autókba. Ez a folyamat most fordul rá a célegyenesre: úgy tűnik, már idén megszülethet ez a törvény, amelyet aztán hároméves türelmi időszakkal fognak bevezetni és alkalmazni.

Az NHTSA ugyanakkor figyelmeztet arra, hogy egy ilyen technológiának 100 százalékos biztonsággal kell működnie, máskülönben ittas emberek indulhatnak útnak, vagy teljesen józan, vezetésre alkalmas sofőröknek tagadhatja meg a vezetést, ami kártérítési perek ezreit zúdíthatja az autógyártók vagy a hatóságok nyakába.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×