eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
The man dressed in black with a balaclava on his head trying to break into the car. He uses a screwdriver. Car thief, car theft concept
Nyitókép: djedzura/Getty Images

Brutális, de hatékony eszközt találtak ki az autófeltörők ellen

A szó szoros értelmében megbélyegezik a tolvajokat.

Rengeteg autót törnek fel az egyesült államokbeli San Franciscóban, a helyiek ráadásul tehetetlenek, az elkövetőket ugyanis csak akkor vonhatják felelősségre, amennyiben bebizonyosodik, hogy az autó be volt zárva annak feltörésekor. Mivel ez a legtöbb esetben gyakorlatilag lehetetlen, megnyílt a tolvajok számára egy kiskapu, amit a járműtulajdonosok a saját módszereiket bevetve próbálnak becsukni.

A CrunchLabs úgynevezett csillogó bombákkal állt elő a bűnözők elriasztására, továbbá azonosításuk megkönnyítése céljából – írja a vezess.hu.

Hátizsákban vagy más poggyászban célszerű elrejteni az eszközt, ami sűrített gázzal működik, és ha észleli az elkövetőt, biológiailag lebomló csillámmal és bélgázzal árasztja el. A ruházatról és a bőrről nehezen eltávolítható csillám, valamint a szerkezet által kibocsátott szag révén könnyen felismerhetővé teszi az elkövetőt.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×