eur:
389.55
usd:
363.81
bux:
68081.74
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: rbb24.de

Robbantás Berlin központjában: ultramodern traffipax az új célpont

Újabb célpontot találtak ismeretlen merénylők Berlinben. A német főváros egyik leghíresebb sugárútján, a Kurfürsterdammon ezúttal egy sebességmérő oszlopot robbantottak fel. A robbanás olyan erejű volt, hogy a törmelékek hatvan méterre repültek.

A széles, hosszú körút Berlin Champs-Élysées-jének tekinthető, ahol üzletek, házak, szállodák és éttermek sorakoznak egymás mellett. A rendőrség tájékoztatása szerint a robbanás kora hajnalban történt. Az oszlop egyes részeit annak helyszínétől hatvan méterre találták meg.

Más anyagi kár ugyan a számos kirakat ellenére nem történt, azonban így is mintegy 130 ezer eurót tesz ki.

A Berliner Morgenpost beszámolója szerint a rendőrség különösnek tartja, hogy az oszlopot röviddel a robbanás előtt szerelték vissza, és még nem helyezték üzembe. Október végén ugyanis ugyanezen a helyen már történt egy hasonló robbantás, amit a gyanú szerint két férfi követett el. A feltételezett merénylők elmenekültek a helyszínről.

A hatóságok nem sokkal a mostani robbantás után rögzítették a nyomokat, amelyek pirotechnikai eszközök használatára utaltak.

A berlini rendőrszakszervezet vezetője szerint szélsőséges bűnözők célzott pusztításáról van szó. Az oszlopok célja – mint fogalmazott – annak megakadályozása, hogy a gyorshajtók emberi életeket veszélyeztessenek. Köztudott ugyanakkor, hogy ezeket az utcákat gyakran használják illegális járműversenyekre is – tette hozzá.

A Kurfürsterdammon és környékén a rendőrség a múlt évben 107 illegális versenyre csapott le.

Ezenkívül 185 gyorshajtót állított le, további 214 gyorshajtónak sikerült kereket oldania.

A történtek nyomán a rendőrség illetékesei célszerűnek tartanák intelligens videotechnológia alkalmazását.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×