eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Unsplash.com

Népszavazás dönt a parkolás drasztikus átalakításáról

Már korábban felvetődött, hogy a városi terepjárók magasabb parkolási díjat fizessenek, most népszavazáson dőlhet el a kérdés.

Párizsban a városvezetés jelentősen megemelné az SUV-k parkolási terheit, hiszen azok nagyobbak és nehezebbek a hagyományos autóknál. A helyiek 2024. február 4-én mondhatják el véleményüket összesen 36 szavazóhelyen városszerte – írja a Totalcar.

A tét nagy, hiszen ha a többség a SUV-k ellen dönt, akkor jelentős mértékben megdrágul a parkolás. Jelenleg a belvárosban óránként 4, külső kerületekben 2,40 eurót kell fizetni a parkolásért, átváltva 1522 és 913 forintot. A javaslat szerint viszont a SUV-knak ez 18 és 12 euróra, átszámolva 6851 és 4567 forintra emelkedne óránként.

A városvezetés súly alapján különbözteti meg a járműveket. Az 1,6 tonna feletti belső égésű motoros vagy hibrid autókat, illetve a 2 tonna feletti elektromos autókat érintené a drágább díjszabás. Párizs arra hivatkozik, hogy a nehezebb autók jellemzően többet fogyasztanak, illetve a nagyobb autók több helyet foglalnak a parkolókban és az utakon, de az infrastruktúrát is jobban megterhelik, emellett a balesetveszélyességüket is kiemelték. A dolog másik oldala, hogy a város nagyjából évi 36 millió euró (13,3 milliárd forint) többletbevételre számít.

Címlapról ajánljuk
Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt. Robert Fico miniszterelnök a kassai kihelyezett kormányülésen közölte, a kabinet elsőrendű érdeke, hogy együttműködjön az autógyárakkal, hogy Szlovákia továbbra is vonzó maradjon az iparágnak. Ennek ellenére továbbra is látszik, hogy már most is akut hiány van a szakképzett munkaerőből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Dróntámadás érte a Krímet, haladnak előre az oroszok keleten – Háborús híreink vasárnap

Orosz közlés szerint Ukrajna vasárnapra virradó éjjel összesen 38 drónnal támadta a Krím félszigetet. Feodoszija kikötőjében több robbanást is lehetett hallani, a közúti forgalmat korlátozták a környéken. Értesülések szerint Ukrajna európai szövetségesei több mint egymillió tüzérségi lőszert szállíthatnak le a megtámadott országnak tavasszal. Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok elismerte, hogy az Avgyijivka szektorban szolgáló egyes parancsnokok téves számításai befolyásolták a védelmi állások stabilitását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×