eur:
394.06
usd:
363.51
bux:
66169.03
2024. március 4. hétfő Kázmér
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály székesegyház előtti téren tartott ünnepségen Kijevben 2023. július 28-án. Zelenszkij 2021. augusztus 24-én, Ukrajna függetlensége kikiáltásának harmincadik évfordulóján hirdette ki, hogy ezentúl az ukrán államiságnak is lesz nemzeti ünnepe, július 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Brit vélemény szerint egyre feszültebb a viszony az USA és Ukrajna vezetése között

Váratlanul lemondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az amerikai Kongresszus előtt tervezett meghallgatását

Azt nem tudni, pontosan mivel indokolta távolmaradását az ukrán politikus, csak annyi jelent meg a sajtóban, hogy „az utolsó pillanatban” közölte az elnök kabinetje: Volodimir Zelenszkij nem vesz részt az amerikai törvényhozás meghallgatásán. Az ukrán politikus virtuálisan jelentkezett volna be - olvashatjuk a Portfolio.hu-n.

A BBC és más portálok is utalnak rá: Zelenszkij távolmaradása összefügghet azzal, hogy a Kongresszus hónapok óta vitatkozik az Ukrajnának nyújtandó, következő támogatási keretről, addig pedig, amíg nem születik megállapodás, a megtámadott ország sem pénzt, sem fegyvert nem fog kapni.

Nagyon nem mindegy, hogy mi lesz a költségvetési vita vége: az Egyesült Államok toronymagasan Ukrajna legnagyobb támogatója fegyverek és haditechnikai felszerelések tekintetében. Zelenszkij elnök egyik tanácsadója tegnap már azt mondta: Ukrajna veszíteni fog Amerika nélkül.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×