eur:
394
usd:
363.45
bux:
66169.03
2024. március 4. hétfő Kázmér
Jens Stoltenberg NATO főtitkár a védelmi szervezet kétnapos külügyminiszteri értekezletének második napi ülésén Brüsszelben 2023. április 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA POOL/Olivier Matthys

Jens Stoltenberget lenyűgözi az ukrán katonák bátorsága

Továbbra is bízik Ukrajna amerikai támogatásában a NATO-főtitkár. Jens Stoltenberg az Egyesült Államok biztonsági érdekének nevezte a katonai segítségnyújtást.

Továbbra is bízik Ukrajna amerikai támogatásában a NATO-főtitkár. Jens Stoltenberg a NATO-tagállamok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozásán az ukrán fegyveres erők elszántságát méltatta, és arra kérte a katonai szövetség tagjait, hogy Kijev támogatását továbbra is tartsák fenn.

Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban a főtitkár továbbra is reménykedik abban, hogy Törökország mihamarabb lezárja a folyamatot, szerinte Stockholm már teljesítette ígéreteit a terrorizmus elleni küzdelem terén.

A nyugat-balkáni helyzetről szólva, felhívta a figyelmet hogy a térségben nőnek a feszültségek. "Gyújtó hangvételű retorikát tapasztalunk Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban megtámadták a NATO-békefenntartókat, és további halálos kimenetelű incidensekre is sor került" - emlékeztetett.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×